Akit yazarı yıllar sonra 'büyük resmi gördü': 'Erdoğan, CHP zihniyetinin tehdidiyle 'Milli Görüş gömleğini çıkardık' dedi'

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, AKP'nin ilk yıllarında "Milli Görüş gömleğini çıkardım" diyen Erdoğan'ın, bu sözü 'CHP zihniyetinin tehdidiyle sarf ettiğini' ileri sürdü.

Akit yazarı yıllar sonra 'büyük resmi gördü': 'Erdoğan, CHP zihniyetinin tehdidiyle 'Milli Görüş gömleğini çıkardık' dedi'

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, günümüzde AKP ile karşı saflarda olan Saadet Partisi'ne 'tepki gösterdi.'

Saadet yönetiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Milli Görüş gömleğini çıkardım" sözleriyle eleştirdiğini belirten, ancak bu 'tezi' çürütmeye çalışan Karahasanoğlu, bu sırada ilginç bir çıkış yaptı:

"(...) Erbakan hocanın kapatılan üç partisine birkaç yıllık süre veren CHP zihniyeti, Erbakan hocanın talebesi Erdoğan’a, o birkaç yılı bile tanımaz, daha partisinin kuruluşu anında kapatma tehdidi ile karşısına çıkar. İşte böyle bir konjonktürde Tayyip Erdoğan, 'Biz Milli Görüş gömleğini çıkardık' der. Kimin tehdidi ile der? CHP zihniyetinin tehdidi ile. Tehdid ciddi midir? Bizzat Erbakan hocanın siyasi hayatı, tehdidin ne kadar ciddi olduğunu göstermektedir. (...)"

Bu noktada Erdoğan ve Erbakan'ın siyaset sahnesinde sık sık karşıya karşıya geldiğini ve Milli Görüş liderinin, eski öğrencisini sert ifadelerle eleştirdiğini hatırlatalım.

ERBAKAN, 'MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ ÇIKARDIM' DİYEN ERDOĞAN'A 'SİZ ZATEN ÇÖMLEKSİZDİNİZ, GÖMLEKSİZ OLSANIZ NE YAZAR?' DİYE SESLENMİŞTİ

Mayıs 2003'te Erbakan, Saadet Partisi kongresinin ardından AKP yöneticilerinin “Herkes Milli Görüş’e koşuyor, altımız boşalıyor” düşüncesi ile telaşa kapıldığını iddia etmiş; “Milli Görüş gömleğini çıkardım” mesajı veren dönemin Başbakanı Erdoğan’a tepki göstermişti :

“Oradaki toplantıda söyledikleri nedir? 'Milli Görüş gömleğini çıkartıyoruz.' E ne oluyorsunuz? Gömleksiz oluyorsunuz. Siz zaten çömleksizdiniz bir de gömleksiz olsanız ne var? Ne gömleği giyeceksiniz? Bilderberg gömleği, Rotaryen gömleği. Bunları kendi milletvekillerinize kabul ettiremezsiniz çünkü o milletvekilleri Milli Görüş ocağında yetişmiştir. Sen onu işbirlikçi yapmak istiyorsun."

Etiketler
Yeni Akit Milli Görüş