Kübra Par: Cumhur İttifakı, Cübbeli Ahmet'e 'Sen ne yapmaya çalışıyorsun birader, kendine gel' demeli

Habertürk yazarı Kübra Par, 'Cübbeli Ahmet'in HDP'li seçmenlerle ilgili açıklamalarını eleştirdi. "Cumhur İttifakı’nı temsil eden siyasetçiler itiraz etmeli, 'Sen ne yapmaya çalışıyorsun birader? Kendine gel' demeli" ifadesini kullandı.

Kübra Par: Cumhur İttifakı, Cübbeli Ahmet'e 'Sen ne yapmaya çalışıyorsun birader, kendine gel' demeli

Habertürk gazetesi yazarı Kübra, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün “HDP’ye rey verenleri vatandaşlıktan çıkarmazsanız vatanın bütünlüğünü sağlayamazsınız ve bölünmeyi önleyemezsiniz. Allah’ım bütün belaları onların üzerine irsal eylesin” şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

"HDP’nin terör örgütü PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini söyleyebilirsiniz. HDP’li siyasetçileri eleştirebiliriz. Partinin kapatılması gerektiğini bile savunabilirsiniz. Fakat en temel demokratik hakkını kullanarak oy veren milyonlarca insanı kafadan suçlu ilan etmek, beddua etmek, hatta vatandaşlıktan çıkarmaktan söz etmek de nedir?" görüşünü dile getiren Par, şöyle devam etti:

"Ülkeyi asıl bölecek olan, Kürt vatandaşlarımızın bu ülkeyle kurduğu duygusal bağı zedeleyen bu türden izan yoksunu açıklamalardır. Cübbeli Ahmet Hoca belli ki kendisine bir siyasi misyon edinmiş ama bu türden tehlikeli açıklamalara en başta Cumhur İttifakı’nı temsil eden siyasetçiler itiraz etmeli, 'Sen ne yapmaya çalışıyorsun birader? Kendine gel' demeli."

Kübra Par'ın yazısının ilgili bölümü için tıklayın.

Etiketler
Cumhur İttifakı Cübbeli Ahmet Habertürk HDP