Tersanede zehirlenen işçiler o görüntülerle isyan etti: 'Kimse ilgilenmedi, yaşadıklarımızdan daha da üzdü'

İstanbul'da Tuzla'da bir tersanede zehirlenen işçiler yaşananlarla kimsenin ilgilenmediğini belirterek tepki gösterdi. Gazeteci Pınar Gayıp ise işçilerin kurtarıldığı anları paylaştı.

İstanbul'da Tuzla'da bir tersanede karbondioksit gazından etkilenen 4 işçi hastaneye kaldırıldı.

Tersaneler Caddesi'ndeki bir tersanede henüz belirlenemeyen karbondioksit sızıntısı meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, UMKE ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre, gazdan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

İş Güvenliği ve Sağlığı konusunda iş yerlerindeki yetersizlik nedeniyle sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürerken dün meydana gelen olayın ardından gazeteci Pınar Gayıp işçilerin kurtarıldığı anların yer aldığı ve olayın boyutunu gözler önüne seren videoyu paylaştı.

Gazeteci Pınar Gayıp videoya işçilerin yaşadığı dehşeti şu şu sözlerle not düştü:

"Ada Tersanesinde zehirlenen işçiler bu şekilde çıkarılmıştı dün. Videoyu çeken işçiler, dün akşam gazeteci bir dostumuza şu mesajı yollamış; "Birkaç gazeteciye yolladık, kimse ilgilenmedi. O an yaşadıklarımızdan daha da üzdü."

İSTANBUL VALİLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dün İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saat 10.54'te alınan ihbarda, Aydıntepe Mahallesindeki tersanede bakım için bulunan Liberya bandıralı Gulf Petrolyum4 adlı gemide çalışan işçilerin gaz zehirlenmesine maruz kaldıkları ihbarı alınmıştır. Olay yerine acil sağlık, güvenlik ve itfaiye ekipleri sevk edilerek gerekli müdahale çalışmaları başlatılmıştır. Alınan ilk bilgilere göre; bakım yapılacak tüplerden birinde meydana gelen karbondioksit sızıntısı nedeniyle gaz zehirlenmesine maruz kalan 4 işçi, 112 Acil Sağlık ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevki sağlanmıştır. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Etiketler
İstanbul Tuzla