Gezi tutuklusu Çiğdem Mater için kampanya

Gezi Parkı davasında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım' suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Çiğdem Mater için kampanya başlatıldı.

Gezi tutuklusu Çiğdem Mater için kampanya

Hukuk tarihine bir 'skandal' olarak geçen Gezi Parkı davasında Mücella Yapıcı, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay'la birlikte 18 yıl hapis cezasına çarptırılan belgesel yönetmeni - gazeteci Çiğdem Mater için kampanya başlatıldı.

Aynı davada binlerce gün hakkında hiçbir hüküm bulunmadan cezaevinde tutulan iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

'@freecigdemmater' adlı Twitter hesabında yapılan paylaşımda şu an Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mater'e gönderilecek mesajların kendilerine ulaştırılabileceği belirtildi. Mater'le ilgili haberlerin bu hesaptan takip edilebileceği bildirildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geçtiğimiz günlerde Yapıcı, Mater ve Özerden'i ziyaret etmişti. Mater'in şunları söylediğini aktarmıştı:

'GEZİ'NİN FİLMİNİ ÇEKTİĞİM İDDİASIYLA CEZAEVİNDEYİM, FAKAT ORTADA BİR FİLM YOK'

"Cezaevinde koşullar kötü. Bu kötü koşullar nedeniyle cezaevi çalışanları da mağdur. Cezaevine konulmadan yurt dışındaydım. Şubat 2022’de kendi isteğimle geldim. Kaçsaydım hiç gelmezdim. Zaten Türkiye’de değildim. ‘Kaçma şüphesi’ makul bir gerekçe değil. Bunu kabul etmiyorum. Gezi’nin filmini çektiğim iddiasıyla cezaevindeyim. Fakat ortada bir film yok. Çektiğim film nerede o zaman? Çektiğim filmi bana göstersinler. Ayrıca film çekmekle hükümet mi devrilir?

'UYGULADIĞIM HANGİ ŞİDDET VE CEBİR VAR?'

TCK madde 312’de belirtilen ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ suçu kapsamında ceza alıp dört duvar arasına konuldum. Uyguladığım hangi şiddet ve cebir var?"

Etiketler
Gezi davası Çiğdem Mater Hapis cezası