Fatih Altaylı iktidara yakın yazarları 'uyardı:' Bakarsın yarın öbür gün Hürriyet'in künyesinde 'Ethem Sancak' yazar

Gazeteci Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde AKP'den istifa eden Ethem Sancak konusunda iktidara yakınlığıyla bilinen köşe yazarlarını uyardı. "Bakarsın yarın öbür gün Hürriyet’in künyesinin tepesinde adı yazar" dedi.

Fatih Altaylı iktidara yakın yazarları 'uyardı:' Bakarsın yarın öbür gün Hürriyet'in künyesinde 'Ethem Sancak' yazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, hatta bir zamanlar kendisine ‘aşık olduğunu’ da söyleyen iş insanı Erhem Sancak'ın “Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik” şeklindeki ifadesinin ardından AKP İstanbul İl Yönetimi'nce ihraç talebiyle disipline sevki ve ardından istifa etmesi son günlerde en çok tartışılan konuların başında geliyor.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı da konuyu köşesine taşıdı.

'ESKİ BİR MAOCU OLARAK HER TÜRLÜ DARBEYE MUKAVİMDİR'

"AK Parti’de sağlam bir taş daha düştü. Bana sorarsanız çok uzağa gitmez. Yakınlarda dolaşır ve bir süre sonra da çıkacak aftan yararlanıp geri döner. Çünkü hem eski bir Maocu olarak her türlü darbeye mukavimdir. Hem de iktidara hizmeti büyüktür. Sıkı hamaldır" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

'SONRA 'BU YAZILARI NE YAPACAĞIM' DİYE TIRIM TIRIM DÖNERSİNİZ'

"Geçmişte çok şey taşıdı. Yeri geldi medyayı taşıdı. Yeri geldi sanayi şirketlerini omuzlayıp taşıdı. Yeri geldi tank bile taşıdı sırtında. Siirtli’dir ama eski İstanbul Hali’nin Pötürgeli hamallarını aratmaz. Ne emanet edersen taşır sırtında. O yüzden de iktidara yakın kalemler, 'Düştü vuralım'a hemen başlamasınlar. Dün başlarına taç ettikleri adamı hemen harcamasınlar. Bakarsın yarın öbür gün Hürriyet’in künyesinin tepesinde adı yazar. Sonra bu yazıları ne yapacağım diye tırım tırım dönersiniz. (...)"

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Fatih Altaylı Ethem Sancak Kars Hürriyet