Yeni Akit yazarından Türkan Saylan yorumu: 'Rövanş alındı 23 Haziran 2019’da bozulan moralim, dün bir nebze olsun düzeldi

Yeni Akit yazarı Say, Türkan Saylan'ın adının sokağa verilmesi teklifinin reddedilmesini "AK Parti, dün çıktığı tarihi rövanş maçında CHP’ye unutamayacakları bir gol attı. 23 Haziran 2019’da bozulan moralim, dün bir nebze olsun düzeldi" diye yorumladı.

Yeni Akit yazarından Türkan Saylan yorumu: 'Rövanş alındı 23 Haziran 2019’da bozulan moralim, dün bir nebze olsun düzeldi

Beşiktaş Belediyesi'nin 'Karakavak Sokağı’nın adının 'Türkan Saylan Sokağı' olarak değiştirilmesine ilişkin teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde bir kez daha AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, “İsminin bu şehirde hiçbir sokağa verilmesine burada olduğumuz sürece müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“AK PARTİ, DÜN ÇIKTIĞI TARİHİ RÖVANŞ MAÇINDA CHP’YE UNUTAMAYACAKLARI BİR GOL ATTI”

İBB’deki tartışmaların ardından Yeni Akit yazarı Zekeriya Say, “CHP’nin attığı ‘Saylan golü’nün rövanşı alındı!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Say, kendisi açısından Türkan Saylan’ı anlattı ve şunları kaydetti:

“29 Mart 2009 seçimlerinde, AK Parti’nin elinde olan Maltepe Belediyesi CHP’ye geçti.

11 Eylül 2009 tarihli Maltepe Belediye Meclisi oturumunda, CHP’li üyelerin teklifiyle, AK Partili yöneticilerin “Gülsuyu Kültür Merkezi” adıyla inşa ettiği kültür merkezine, Türkan Saylan’ın ismi verildi.

CHP’liler, AK Parti’nin inşa ettiği merkeze Saylan’ın ismini vererek, akıllarınca dindar kesime büyük bir gol atmıştı.

AK Parti, dün çıktığı tarihi rövanş maçında CHP’ye unutamayacakları bir gol attı.

CHP’li İBB Meclis Üyelerinin, Türkan Saylan’ın adının yaşadığı sokağa verilmesi teklifi, AK Partili ve MHP’lilerin oyuyla reddedildi.

23 Haziran 2019’da bozulan moralim, dün bir nebze olsun düzeldi.”

Etiketler
Yeni Akit Van AK Parti