Davutoğlu’ndan videolu '8 Mart' paylaşımı

Davutoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Videoda, kadın cinayetinde yaşamını yitiren Gelecek Partisi üyesi Gül Gülüm de anıldı.

Davutoğlu’ndan videolu '8 Mart' paylaşımı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla partisi tarafından hazırlanan bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Davutoğlu, paylaşımına, “Şiddetin olmadığı, sevginin egemen olduğu bir dünya dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Sen istersen Türkiye’de gelecek var” notunu düştü.

Kadın cinayetinde yaşamını yitiren Gelecek Partisi üyesi Gül Gülüm'ün anıldığı videoda ise şöyle denildi:

“Bugün telefonuna onlarca mesaj gelecek. Yolda bir karanfil tutuşturulacak eline. Sana ne kadar değerli olduğunu söyleyecekler. Varlığının ne kadar önemli olduğunu. Ama yarın. Gül Gülüm defalarca şikâyet ettiği eski kocası yüzünden nefes alamamaya, 20 yıldır çalışan 58 yaşındaki Ayşe Abla emekli olabilmek için ağrılarına dayanmaya, 25 yaşındaki Derya diplomasına uygun iş aramaya, 30 yaşındaki Selma asgari ücretle yaşamaya çalışmaya, 50 yaşındaki Suna mutfağında azdan çoğaltmaya, 60 yaşındaki Fatma pazarda kalanları toplamaya devam edecek. Sana bugün, senin için neler yaptıklarını anlatacaklar. Beylik laflar edecekler göstermelik kutlamalarda. Ama asla sormayacaklar; ne istiyorsun? Sahi sen ne istiyorsun? Sen istersen Türkiye’de gelecek var.”

Etiketler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gelecek Partisi