Ayakkabılara karanfil koyup hak mücadelesinde yaşamını yitiren kadınları andılar

İstanbul Ataşehir’de kadınlar, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, hak mücadelesi verirken yaşamını yitiren kadınları ayakkabıların içine karanfil koyarak andı.

Ayakkabılara karanfil koyup hak mücadelesinde yaşamını yitiren kadınları andılar

Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Altıntaş ile bir grup kadın, 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' dolayısıyla Ataşehir'de bir araya geldi.

Dernek binasının önüne bıraktıkları ayakkabıların içine karanfil koyan kadınlar, Birleşmiş Milletler'in bugünü ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü olarak ilan etmesine neden olan, 8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründeki grev sırasında yaşamını yitirin çoğu kadın 129 işçiyi andı.

"DÜNYADAKİ HER ŞEY KADININ ESERİDİR"

Ferda Altıntaş, burada yaptığı kısa açıklamada, 8 Mart 1857'de hak mücadelesi veren çoğu kadın 129 işçinin can vermesinin ardından BM'nin bugünü 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ ilan ettiğini hatırlattı. Tüm emekçi kadınların Kadınlar Günü'nü kutladığını ve önlerinde saygıyla eğildiğini belirten Altıntaş, "Atamızın bir sözü var; ‘Dünyadaki her şey bir kadının eseridir’. Aynı fikirdeyiz tabii" dedi. Daha sonra hak mücadelesinde yaşamını yitiren tüm kadınlar için saygı duruşunda bulunuldu.

ANKA Haber Ajansı’ndan Gaye Şeyma Can’a konuşan Ferda Altıntaş, kadınların yaşamak için mücadele etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

KADINLAR HAYATTA KALABİLMEK İÇİN ÇOK EMEK HARCIYOR

“Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Gerçekten kadınlar, bu dünyada hayatta kalabilmek için çok emek harcıyorlar. Bırakın yaşamayı, hayatta kalabilmek için bile çok emek harcıyorlar. Her gün kadın cinayetleri, kadına yapılan şiddet ve taciz hiç durmuyor maalesef. Biz, kadınların gittikçe güçlenerek daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Kadınlar bir araya geldikçe daha güçlü olacaklar.

HER GÜN TACİZE UĞRAMIŞ YÜZLERCE KADIN GELİYOR

Her gün yüzlerce kadın geliyor. Şiddete uğrayan kadın, tacize uğrayan kadın, çocuğuna yemek vermek için yemek almaya gelen kadın geliyor. Maalesef kadınlar çok zor durumda ülkemizde. Bakın ne kadar güçlü kadınlar. Beraber olacak mıyız? Hep beraber bütün zorlukları yeneceğimize inanıyoruz.”

Etiketler
Ataşehir İstanbul 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü