Taliban yanlısı yazar üniversiteye çağrıldı, kadın öğrenciler isyan etti

İTÜ’de Diriliş ve Medeniyet Kulübü'nün Taliban yanlısı Muhammed İkbal Köseoğlu’nun üniversiteye davet etmesine öğrenciler tepki gösterdi.

Taliban yanlısı yazar üniversiteye çağrıldı, kadın öğrenciler isyan etti

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Diriliş ve Medeniyet Kulübü, 10 Mart Perşembe günü “Gönül Coğrafyamız: Afganistan” başlıklı etkinliğine Taliban yanlısı yazar Muhammed İkbal Köseoğlu çağırıldı.

Yaptığı bir röportajda Taliban'ın Afganistan'daki yönetimini “orijinal bir deneyim, çok ilgi çekici” diye tanımlayan Köseoğlu'nun 8 Mart haftasında üniversiteye çağırılması tepkilere neden oldu.

'KADINLARA MEYDAN OKUR GİBİ...'

İstanbul Teknik Üniversitesi Kadın Dayanışma Komitesi (KDK) planlanan etkinliğe ilişkin açıklamasında, ''Kadın düşmanı bir gericiyi, 8 Mart haftasında kadınlara meydan okur gibi okulumuza sokmak istiyorlar'' dedi.

İTÜ KDK'nın açıklaması şöyle:

''İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Diriliş Ve Medeniyet kulübü, okulumuza Muhammet İkbal Köseoğlu'nu davet ettiklerini duyurdular. Kadınların toplumsal hayattan silindiği Taliban Afganistan'ını 'çok ilgi çekici, orijinal bir deneyim' olarak nitelendiren kadın düşmanı bir gericiyi, 8 Mart haftasında kadınlara meydan okur gibi okulumuza sokmak istiyorlar.

Buradan sesleniyoruz, gericileri bu okula almayacağız, gerici grupları bu okulda barındırmayacağız. Kimsenin okulumuzda Taliban güzellemesi yapmasını kabul etmeyeceğiz.

Bugün Afganistan'da, Ortadoğu'da kadınların terör örgütlerine, Taliban'a, IŞİD'e teslim edildiğini görüyoruz. Onlar, bizleri de bu zihniyete teslim etmek istiyorlar. Biz ise bunun karşısında, mücadele saflarında bir araya geleceğiz, sesimizi daha gür çıkaracağız. Bütün gericiler duysun ki, bu üniversite de bu ülke de bizimdir, kadınlarındır, ilerici gençlerindir. Onları, okulumuzdan da bu ülkeden de def edeceğiz. Onlar gidecek biz kalacağız, boyun eğmeyeceğiz.

Kadın, erkek bütün sıra arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Talibancıların okulumuza girmesine izin vermemek için gelin beraber mücadele edelim, Kadın dayanışma komitelerinde sesimizi daha da yükseltelim. Herkesi bize omuz vermeye, mücadele etmeye çağırıyoruz.

KDK varken, gericilere yer yok!"

Etiketler
Taliban Ağrı Öğrenci Üniversite