7.5 saatlik film gibi olay: Sinyalleri takip etti, 20 bin lirasını kurtardı

İstanbul'da içerisinde 20 bin TL değerinde elektronik alet olan çantası arabasından çalınan Furkan Talay, kablosuz kulaklıklarından aldığı sinyalleri takip ederek filmleri aratmayacak bir şekilde hırsızları buldu.

7.5 saatlik film gibi olay: Sinyalleri takip etti, 20 bin lirasını kurtardı

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşayan Dijital Pazarlama Uzmanı Furkan Talay’ın geçtiğimiz günlerde bilgisayarı, minipod kulaklığı ve birçok değerli eşyasının bulunduğu 2 adet çantası arabasından çalındı. Polislerle beraber hareket eden Furkan Talay, minipod kulaklığına bağlanarak oradan gelen sinyalleri takip etmeye başladı.

Milliyet gazetesinden Gonca Kocabaş'ın haberine göre "Bul uygulaması üzerinden telefonuma bağlı kulaklığımın konumunu sorguladığımda hırsızların adresini gösterdi ve hemen polise ilettim" diyen Talay, "Beylikdüzü karakolundan bir komiser ve polis memuruyla görüştük, hemen gelip beni aldılar ve adreslerin peşine düştük. İlk adreste telefon üzerinden konum tarayıcıyı açıp kulaklığı bulmaya çalıştım fakat sinyal vermedi, ikinci adreste de aynı şekilde oldu. Üçüncü adreste de sinyal alamadık ancak son adreste bir binanın bodrumundan sinyal verdi" ifadesini kullandı.

20 BİN TL'LİK EŞYALARI 7.5 SAAT SONRA BULUNDU

Polisin yaptığı baskın sonucunda 2 kişi adreste yakalandı ve ceplerinden Furkan Talay’a ait telefonun şarj aleti ve kulaklığı çıktı. Geri kalan ürünler için de polis, hırsızlardan diğer çantaları, eşyaları ve bilgisayarı sattıkları kişilere ulaşmasını istedi. Furkan Talay, "7.5 saat süren operasyonla teknoloji ve polislerin sabrı sonucunda olayı çözüp her şeyimi geri aldım" diyerek mutluluğunu paylaştı.

Etiketler
İstanbul Film