Patron, greve çıkan işçilere 'dava' açtı: 'Hukuki süreçler yıllar sürerken konu patronlar olunca saatler içinde karar alınmış'

İzmir Aliağa'daki gemi söküm işçilerinin grevi 5. gününü tamamlarken; patronun işçiler hakkında dava açtığı duyuruldu.

Patron, greve çıkan işçilere 'dava' açtı: 'Hukuki süreçler yıllar sürerken konu patronlar olunca saatler içinde karar alınmış'

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan gemi söküm şantiyelerinde sene başından beri süren zam pazarlıkları işçilerin kabul edemeyeceği bir sonuçla sonlanmasının ardından işçiler eyleme başlamıştı.

PATRONLARDAN İŞÇİLERE DAVA

Tüm şantiyelerde üretim durduğu eylemler 5. gününü tamamlarken; patronların grevden dolayı zarara uğradıkları gerekçesiyle işçilere dava açtığı öğrenildi.

''TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ''

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Patronların Ensesindeyiz (PE) Aliağa Gemi Söküm İşçileri Dayanışma Ağı, Türkiye'de yargı süreçlerinin yıllarca sürdüğünü ancak konu patronların çıkarı olunca saatler içinde karar alındığını belirterek; işçilerin, patronların tehditlerine boyun eğmeyeceği ifade edildi.

Savcılık tarafından yarın tespite gelineceğinin de bildirildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Gemi Söküm işçileri olarak direnişimiz, beşinci gününde devam ediyor. Bugün öğrendik ki, patronlar Pazartesi itibariyle bir işçi temsilcimiz nezdinde her birimize, “yapılan grevden dolayı zarara uğradıklarından” dolayı dava açmışlar. Ülkemizde tüm hukuki süreçler aylar, yıllar sürerken konu patronların çıkarı olunca saatler içinde karar almışlar. Konuyla ilgili yarın savcılık tarafından tespite gelineceğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Patronların her gün yaptıkları onlarca hukuksuzluktan sonra bugün akıllarına hukuktan bahsetmek gelmiş demek ki!

Bu hayat pahalılığında bize sefalet ücreti teklif eden, hiçbir zaman en basit hukuki haklarımızı dahi tanımayan patronların hukuktan ne anladıklarını bir kez daha görmüş olduk.

Direnecek ve kazanacağız, çünkü patronların tehditlerinden korkmuyoruz.''

Etiketler
İzmir Grev Aliağa