Öldükten 4 yıl 2 ay sonra işine iade edildi!

KHK ile görevden alınan öğretmen Kazım Ünlü, öldükten 4 yıl 2 ay sonra işine iade edildi. Ünlü’nün oğlu, “Bak 4 yıl 2 ay oldu sen gideli. Gece gece midemin ortasına bir yumruk yedim baba. Sevinmeli miyim? Üzülmeli miyim?” paylaşımını yaptı.

Öldükten 4 yıl 2 ay sonra işine iade edildi!

BirGün’den Abidin Yağmur’ın haberine göre, Eğitim Sen Tekirdağ Şube Sekreteri’yken 2017 yılında kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kamudaki görevinden ihraç edilen Öğretmen Kazım Ünlü hakkında, ölümünden yıllar sonra ‘işe iade’ kararı verildi.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ilan edilen OHAL sürecinde on binlerce kamu emekçisi KHK’lerle işinden ihraç edildi. Kazım Ünlü de 7 Şubat 2017’de yayınlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmenler arasındaydı. O dönemde Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Sekreteri olan Kazım Ünlü, ihraç kararının ardından Elazığ’da geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında hayatını kaybetti.

Kazım Ünlü’nün işe iade başvurusu dosyası yıllarca OHAL Komisyonu’nda bekletildi. Komisyon, Ünlü hakkında ölümünden 4 yıl 2 ay sonra işe iade kararı verdi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdi.

Etiketler
Öğretmen