Boğaziçililerin ‘Özgür, Özerk ve Demokratik Üniversite’ afişine bile tahammül edemediler

Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi (BUİM) tarafından 23 Ocak'a kadar kiralandığı bildirilen billboardlara dün sabah asılan "Özgür ve Özerk Üniversite" temalı afişler, akşam saatlerinde söküldü.

Boğaziçililerin ‘Özgür, Özerk ve Demokratik Üniversite’ afişine bile tahammül edemediler

GERÇEK GÜNDEM

Boğaziçi Üniversitesi’nin yakınlarındaki yaklaşık yirmi kadar sokak billboardına Boğaziçi Üniversitesi öğrenci, hoca ve mezunlarının bir yılı aşkın sürdürdükleri ‘‘özgür ve özerk üniversite’’ mücadelesini konu alan afişler asıldı.

Boğaziçililerin ‘Özgür, Özerk ve Demokratik Üniversite’ afişine bile tahammül edemediler - Resim : 1

Boğaziçi Üniversite bileşenlerinin hazırladığı ve birinin üzerinde ‘‘özgür ve özerk üniversite ideallerimizden vazgeçmiyoruz’’ diğerinin üzerinde ‘‘özgür, özerk ve demokratik üniversite için Boğaziçi bir yıldır direniyor’’ yazılı afişler dün gece söküldü.

Afişlerin kaldırılmasına neden olan başvuruyu kimin yaptığı bilinmiyor

Gerçek Gündem’in edindiği bilgilere göre, Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi’nin ön ayak olması ile hazırlanan afişler hakkında savcılığa bir suç duyurusunda bulunuldu ve savcılığın verdiği kararla da afişler söküldü ya da kaldırıldı.

Boğaziçililerin ‘Özgür, Özerk ve Demokratik Üniversite’ afişine bile tahammül edemediler - Resim : 2

Ancak üzerinde ‘‘özgür ve özerk üniversite ideallerimizden vazgeçmiyoruz’’ ve ‘‘özgür, özerk ve demokratik üniversite için Boğaziçi bir yıldır direniyor’’ yazılı afişlerin yasaklanmasına neden olan suç duyurusunda bulunan kişi ya da kişilerin kimler olduğu bilinmiyor.

Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi: ‘‘Özgür ve özerk üniversite hakkımızın gaspı böylece tekrar ‘afişe’ edilmiş oldu’’

Bu duruma Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinden tepkiler sürüyor.

Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘

Boğaziçi bileşenlerince tasarlanan ‘Özgür ve Özerk Üniversite’ talebimizi tekrarlayan afişler bir gece yarısı billboardlardan söküldü! Anayasanın 130. Maddesinde yer alan özgür ve özerk üniversite hakkımızın gaspı böylece tekrar ‘afişe’ edilmiş oldu!’’ ifadeleri kullanılarak bu durum protesto edildi.

Afişlerin indirilmesine Boğaziçili hocalar da tepkisiz kalmadı.

Geçtiğimiz yaz aylarında yapılan kapalı devre rektör adayları yoklamasında öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanlardan en çok oyu alan üç hocadan biri olan Profesör Cem Say, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Acaba Boğaziçi mezunlarının parasını ödeyip dün belediyenin panolarına astırdığı bu afişleri gece yarısı kim indirmiş olabilir?’’ diye sordu.

Dr. Erensü: ‘‘Güneş balçıkla sıvanmaz’’

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Sinan Erensü de afişler sökülme anını kameraya aldı.

Dr. Erensü, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Caption yarışmamız başlamıştır... "Güneş balçıkla sıvanmaz" söyledi, alternatifleri bekliyoruz...’’ ifadelerini kullandı.

Etiketler
Sıla Üniversite