Sabah'ın Ankara Temsilcisi Müderrisoğlu: 'Emekli amiraller bildirisi' ile 'TÜSİAD bildirisi' birbirinin ruh ikizi gibi durmuyor mu

Sabah'ın Ankara Temsilcisi Müderrisoğlu, TÜSİAD'ı hedef aldı: "Adli takibe uğrayan şu "Emekli amiraller bildirisi" ile "TÜSİAD bildirisi" birbirinin ruh ikizi gibi durmuyor mu?"

Sabah'ın Ankara Temsilcisi Müderrisoğlu: 'Emekli amiraller bildirisi' ile 'TÜSİAD bildirisi' birbirinin ruh ikizi gibi durmuyor mu

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), geçen günlerde resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak, AKP iktidarına çağrıda bulundu.

"Son dönemde yaşadığımız istikrarsızlıklar sonucunda, denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir" denilen açıklamada, genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına "hızla dönülmesi" çağrısı yapıldı.

ERDOĞAN HEDEF ALDI

TÜSİAD’ın yaptığı açıklamaya başta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AKP yöneticileri tepki gösterdi.

Erdoğan, "Ey TÜSİAD ve yavruları sizin tek göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz." dedi.

SABAH’IN ANKARA TEMSİLCİSİNDEN DİKKAT ÇEKEN YAZI

Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu da bugünkü yazısında TÜSİAD’ı hedef aldı.

TÜSİAD’ın açıklamasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısından sonra yapıldığını aktaran Müderrisoğlu, haklarında dava açılan Amirallerin açıklamasına dikkat çekti ve iki açıklamanın “ruh ikizi” olduğunu ileri sürdü.

Müderrisoğlu şunları kaydetti:

“Bilmem sizde de aynı his uyandı mı? Adli takibe uğrayan şu "Emekli amiraller bildirisi" ile "TÜSİAD bildirisi" birbirinin ruh ikizi gibi durmuyor mu? Emekli komutanları Montrö üzerinden, kıdemli-kademeli iş insanlarını ise yeni ekonomik program bahanesi ile örgütleyen bir "çekirdek kadro" olabilir mi? "Ne duruyoruz?", "Gün, bugündür!" ekipleri pek çok kurumda, her dakika iş başında olmayı sürdürüyor mu?

Özetle...

Ülkemizde olup bitenler, mücadele kavramını da aşarak, neredeyse kavga sınırlarında cereyan etmektedir. Mesele, ekonomik olduğu ölçüde, siyasidir. Bir tür iktidar ve paylaşım kavgası vardır. İşte bu noktada, kimin niyetinin ve gayretinin ne olduğu, millet için belirleyicidir.”

Etiketler
TÜSİAD Ankara