KESK'in çağrısıyla bir araya gelen binlerce yurttaş İstanbul ve Ankara'dan seslendi: Geçinemiyoruz

KESK'li yüzlerce emekçi 'Geçinemiyoruz' demek için bugün İstanbul ve Ankara meydanlardaydı: "Performans değil insanca yaşayacak ve emekliliğe yansıyan temel ücret istiyoruz."

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), "Geçinemiyoruz" sloganıyla İstanbul Kartal'da ve Ankara Tandoğan Meydanı'nda miting düzenledi.

Kartal'da soğuk ve yağmurlu havaya rağmen bir araya gelen yüzlerce emekçi, "Birleşe birleşe kazanacağız", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız" dedi.

"İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza", "Pandeminin yükünü biz çektik enflasyonun yükünü biz çekmeyeceğiz", "Geçinemiyoruz", "Performans değil insanca yaşayacak ve emekliliğe yansıyan temel ücret istiyoruz" pankartları açıldı.

Sağlık emekçileri, emeklilikte yaşa takılanlar, doğa için mücadele eden ekolojistler, maden işçileri, özel ve kamu alanında çalışan öğretmenler ve onlarca emek örgütleri hep bir ağzından "Savaşa değil emekçiye bütçe" sloganı atarak insanca geçinebilecekleri bir ücret talep etti.

Maraş Katliamı'na, 'Hayata Dönüş' Operasyonu adı altında cezaevlerine yönelik gerçekleşen operasyona ve İzmir'in Kınık ilçesinde meydana gelen göçüğe dikkat çekilen eylemde, "Üreten biziz yöneten de biz olacağı", "Tutsaklara özgürlük" sloganlarıyla karşılık verildi.

ANKARA'DA BİNLERCE EMEKÇİ TANDOĞAN MEYDANI'NDA TOPLANDI

Ankara'daki mitingin adresi ise Tandoğan Meydanı oldu. Müzisyen Mustafa Özarslan'ın türküleriyle başlayan mitingte KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik kürsüden iktidara istifa çağrısında bulundu.

'KAPİTALİST BARBARLARIN SONUNA GELMİŞ BULUNMAKTAYIZ'

"Sadece ekonomik krizle boğuşmuyoruz. Aynı zamanda tek adam rejiminin yönetememe krizi ile karşı karşıyayız. Ekolojik krizle, kadınlara yönelik şiddetin ortaya çıkarmış olduğu krizle karşı karşıyayız" diyen Bozgeyik, şöyle konuştu:

"Bu kapitalist sistemin yaratmış olduğu neoliberal politikalar, özelleştirme politikaları, güvencesizleştirme politikaları, yani bu kapitalist barbarların artık sonuna gelmiş bulunmaktayız. İşte bizden bu yoksulluğa, bu işsizliğe karşı yeni bir toplumsal yaşamı inşa etmek için buradayız ve sizlerle bu kışta bu kıyamette sesimizi birleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki her karanlığın bir şafağı, her kışın bir de baharı vardır. İşte o baharı getirenler burada, Tandoğan’dan, İstanbul’dan emekçileri coşkuyla, sevgiyle selamlıyorum."

Etiketler
Ağrı Ankara İstanbul