Bingöl'de taciz iddiasıyla gündeme gelen kız öğrenci yurdu hakkında inceleme başlatıldı

Bingöl'deki Pir Ali Bey Kız öğrenci yurduna 'sarhoş' olduğu belirtilen bir erkeğin girdiği ve yurtta kalan kadınları taciz ettiği iddiaları üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından adli ve idari işlem başlatıldı.

Bingöl'de taciz iddiasıyla gündeme gelen kız öğrenci yurdu hakkında inceleme başlatıldı

Bingöl'de Kaleönü Mahallesi’ndeki Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdu’na önceki gece bir erkeğin girdiği ve öğrencileri elindeki bıçakla taciz ettiği iddiaları sosyal medyada gündeme geldi.

Yurtta, 'güvenlik zafiyeti' olduğunı söyleyen kadın öğrenciler, yurdun önünde toplanarak eylem yaptı. Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ise söz konusu olayla ilgili adli ve idari işlem başlattı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: YURDA GİREN DOWN SENDROMLU

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yurda giren kişinin down sendromlu olduğu savunularak, şunlar kaydedildi:

"06.12.2021 Pazartesi günü saat 19.50 civarında Pir Ali Bey Kız öğrenci yurduna, engelli down sendromlu bir şahsın girmesi üzerine ilgili şahıs yurt personeli tarafından dışarı çıkarılmıştır. Müdürlüğümüzce gerekli yasal ve idari işlemler başlatılmıştır. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz için gerekli güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde alındığı, öğrencilerimizin ve ailelerinin konu ile ilgili müsterih olmaları gerektiği bilgisi kamuoyuna saygı ile arz olunur." (DHA)

Etiketler
Bingöl Öğrenci Taciz