17 yaşındaki hamile çocuk Sezen Ünlü'yü öldüren fail hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

İzmir'de 17 yaşındaki Sezen Ünlü'yü kesici aletle öldüren Anıl Yolum isimli erkek için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

17 yaşındaki hamile çocuk Sezen Ünlü'yü öldüren fail hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

İzmir'in Konak ilçesinde 26 Mart günü 5 aylık hamile çocuk Sezen Ünlü'yü sokak ortasında 16 bıçak darbesiyle öldüren Annıl Yolum'un yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Anıl Yolum, taraf avukatları ve Ünlü'nün babası ile yakınları katıldı. Duruşmada ilk olarak sanığa söz verildi. Fail erkek, Ünlü'nün kendisini aldattığı bahanesiyle cinayeti işlediğini ve pişman olduğunu savundu.

BABASI: TECAVÜZ ETTİĞİNİ SONRADAN ÖĞRENDİM

Yolum'un ardından söz alan Sezen'in babası Serdar Ünlü, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Ünlü, "2019 yılında ablam, kızımla sanığın arkadaşlığından söz etti ve nişanlanmak istediklerini söyledi. Ben de 'olur' dedim. Sonrasında sanığın kızıma tecavüz ettiğini, bu sebepten ötürü evlilik planları yaptıklarını, bunların yanı sıra sanığın kızıma şiddet uyguladığını öğrendim. Kızım bana 'namus meselesi' dedi. Ben de sırf bu yüzden evlenmek zorunda olmadığını söyledim. Kızım, annesiyle diyaloğu olmamasına rağmen onun yaşadığı Kars'a gitmek istedi. Meğerse şiddetten kaçmak istiyormuş. Uzaklaştırma kararı aldırdım" ifadelerini kullandı.

'SANIK KAR MASKESİYLE GELDİ'

Olay günü Sezen Ünlü ile birlikte olan Yılmaz ve Petek Küleş çifti de duruşmada tanık olarak dinlendi. Yolum'un kar maskesiyle yanlarına geldiğini belirten Yılmaz Küleş, "Petek, Sezen'le otururken kar maskeli biri yanımıza geldi. Maskeyi indirince Anıl olduğunu anladık. Sezen'in telefonunu zorla alarak Instagram'a girdi. Ardından Sezen ve Anıl, konuşmak için bizden biraz uzaklaştılar. Eşimle o sırada metruk bir binada oturuyorduk. Bağırma sesi duyunca yanlarına gittiğimizde Sezen yerde yatıyordu. Anıl'ın elinde bıçak vardı. Bizi cinayete ortak etmekle tehdit edip, kaçtı. Sonra polisi ve ambulansı aradık" dedi.

Tanık Petek Küleş ise "Biz üçümüz otururken Anıl, kar maskesiyle yanımıza geldi. Telefon tartışması yaşadıktan sonra bizden biraz uzaklaştılar. Bir süre sonra Sezen'in bağırmasını duyup, yanlarına gittiğimizde Sezen yerde yatıyordu. Onu öyle görünce şoka girdim" diye konuştu. Konuşmaların ardından mahkeme heyeti, yeni tanıkların dinlenmesine hükmederek duruşmayı 1 Şubat'a erteledi. (DHA)

Etiketler
İzmir Hapis cezası