Ebubekir Sofuoğlu bu kez Prof. Teoman Duralı'yı hedef aldı: Erdoğan'ın kuzeninden yanıt geldi

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun Prof. Dr. Teoman Duralı'yla ilgili sözlerine yanıt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er'den geldi. Er, "Arkadaşın okuma-yazmasında da sıkıntı var sanki. Yeni bir Zulal Atalay Laçin vakası olmasın bu?" dedi.

Ebubekir Sofuoğlu bu kez Prof. Teoman Duralı'yı hedef aldı: Erdoğan'ın kuzeninden yanıt geldi

Akit TV'de katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için 'fuhuş evleri' ifadesini kullanan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, bu kez önceki gün hayatını kaybeden felsefe profesörü ve biyolog Prof. Dr. Teoman Duralı’yı hedef aldı.

Kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Sofuoğlu, “Ölmüş bir insanın arkasından kötü konuşacak değiliz ama yalancı şahitlik yapacak da değiliz. Musalladaki Duralı'yı evrimci bilirdik. Ezik Muhafazakar camia o kadar zavallı ki. Rabbimin, yaratma sıfatına rağmen Evrim iftirasına inanan Duralı'yı kendi aydını zannedebiliyor” dedi.

'EVRİMİ SAVUNUYOR'

Sofuoğlu, bununla da yetinmeyerek devamında “Allahu Teala, Adem AS'ı bizzat çamurdan şekillendirerek yarattığını söylüyor. Evrim ise Allahı yalanlayarak (haşa), insanın Maymundan evrildiğini söylüyor. Bu şahıs da Allaha, evrim saçmalığı tarafından yapılan İnsanı yaratmadığı ifitasını onaylıyor” ifadesini kullandı.

'YENİ BİR ZULAL ATALAY LAÇİN VAKASI OLMASIN BU?'

Sofuoğlu'nun mesajları sosyal medyada tepki çekerken, bir yanıt da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er'den geldi.

Sahte belgelerle profesörlük kadrosuna atandığı ortaya çıkınca tutuklanan ve üniversite diploması, master ve doktora belgelerinin de sahte olduğu anlaşılan Zulal Atalay Laçin’i hatırlatan Cengiz Er, Sofuoğlu için şunları yazdı:

“Daha önce 'Bu adamı kim nasıl profesör yaptı?' diye sorduğumu hatırlıyorum. Bu hurafeci ve de edep yoksunu arkadaşın okuma-yazmasında da sıkıntı var sanki. Yeni bir Zulal Atalay Laçin vakası olmasın bu."

Etiketler
Ebubekir Sofuoğlu Teoman