Yayınevinde çalışan kadın darp edildi: 'Bana vurdu, daha sonra kolumdan tutup kapıdan dışarı fırlattı'

Kitapyurdu Genel Yayın Yönetmeni Kadir Yılmaz, aynı ofiste çalışan bir kadını darp etti. Yılmaz görevinden istifa ederken darp edilen kadın yaşadıklarını Gerçek Gündem’e anlattı.

Yayınevinde çalışan kadın darp edildi: 'Bana vurdu, daha sonra kolumdan tutup kapıdan dışarı fırlattı'

GERÇEK GÜNDEM / FIRAT FISTIK - Kitapyurdu’nun da bağlı olduğu Repar Yayın Grubu’nda 5,5 aydır çalışan Merve*, Genel Yayın Yönetmeni Kadir Yılmaz’ın daha önce de çalışanlara mobbing uyguladığını, hakaret ettiğini söyledi ve “İşi beğenmediği zaman bağıran çağıran birisiydi en başından beri. İlk anlarda çok üzerime gelmemişti. Sonrasında beni birkaç kere kovmakla tehdit etti. Ben buna karşı çıktım. ‘Benimle bu şekilde konuşmayın’ dedim. İstifa etmeye zorladı birçok kez” dedi.

'KOLUMDAN TUTUP KAPIDAN DIŞARI FIRLATTI'

Merve darp anını ise şöyle anlattı: “En son darpın yaşanmasına neden olan olayda bana bir tane iş vermişti. Yapamadığımı söyledim. Çünkü bu süreçte beni üç kez aşağıladı, hakaret etti. Yine kovmakla tehdit etti. Yaptığım işi de diğer editörlere gösterdim ‘Hiç sorun yok’ dediler aslında. Bu yüzden en sonunda işi yapamayacağımı söyledim. Kendisi de bir anda bağırmaya başladı, ‘Ofisimden çık’ diye bağırdı. Üstüme yürüdüğünde kendimi savunmaya çalıştım o sırada bana vurdu. Daha sonra kolumdan tutup kapıdan dışarı fırlattı. Tartışma devam ederken ofis merdivenlerine doğru üzerime yürüdü.”

YILMAZ: 'AYRINTILARIN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN İSTİFA ETTİM'

Yılmaz ise sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Repar Yayın Grubu çalışanlarından biriyle yaşadığım ve yargıya taşınan olayın ayrıntılarıyla ortaya çıkması için bugün görevimden istifa ettim. Üzerime atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediğim gibi bahse konu çalışan hakkında hakaret ve iftira davası açtım. İlgili paylaşımdaki iddialar baştan aşağı yalandır. Kendi ofisim yok; toplantı odasında ve diğer çalışanların önünde kendisinin hakaretlere maruz kaldım. Kadın mücadelesini, hırsları için sömürmekten çekinmeyen bu kişiyi yayınevi emekçilerinin vicdanına ve yargıya bırakıyorum.”

Darp edilen Merve, son olarak Yılmaz tarafından başka çalışanların da hakarete, şiddete maruz kaldıklarını söyledi ve bir arkadaşının da kendisine destek verdiği için işten atıldığını dile getirdi: “Daha önce de ofiste birine ‘Kafanı klavyeye sürterim’ dediği bir olay olmuştu. ‘Döverim seni’ demişti. Ben darp raporu aldıktan sonra o da ifade verdi. İfadesinde ‘Benim boyun fıtığım var o yüzden ayakta durma otur’ diye uyardım demiş. Darp raporu aldığım için bunu inkar edemiyor, bu yüzden de ‘Bana hakaret etti ben de dışarı çıkardım’ demek zorunda kalmış.”

*Merve ismi darp edilen kadının tercihi doğrultusunda müstear isim olarak kullanılmıştır.