Ayşe Özdoğan'ın HDP'li Gergerlioğlu'na yazdığı mektup engellendi

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, "Kadın orada işkence çekiyor, ölümle pençeleşiyor. Bana gönderdiği mektup engellenmiş" sözleriyle Ayşe Özdoğan'ın kendisine gönderdiği mektubun cezaevi yönetimince engellendiğini duyurdu.

Ayşe Özdoğan'ın HDP'li Gergerlioğlu'na yazdığı mektup engellendi

İnfaz ertelemesi gerçekleşmediği için yeniden cezaevine giren son evre kanser hastası Ayşe Özdoğan'on HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yazdığı mektup, cezaevi idaresince engellendi.

Gülen cemaatine dönük soruşturma kapsamında hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla açılan davada 9 yıl 4 ay hüküm giyen Ayşe Özdoğan'a iki yıl önce Maxciller sinüs kanseri teşhisi konuldu. Özdoğan'ın sol üst çenesi, dişleri, elmacık kemiği ve tükürük bezleri alındı. Önünde dört ameliyatı olan Özdoğan'ın infaz ertelenmesi talebi reddedildi ve yeniden cezaevine girdi.

GERGERLİOĞLU'NA MEKTUBU ENGELLENDİ

Son evre kanser hastası olan Ayşe Özdoğan'ın serbest bırakılması için çeşitli kampanyalar yapılsa da sonuç vermedi. Son olarak Özdoğan'ın, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yazdığı mektubun, Antalya Cezaevi yönetimince engellendiği belirtildi.

'ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR, BANA YAZDIĞI MEKTUP ENGELLENMİŞ'

Meclis'teki Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuya ilişkin konuşan Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından da şöyle yazdı:

"Antalya Cezaevi’nden Ayşe Özdoğan’ın bana gönderdiği mektup engellenmiş. Kadın orada işkence çekiyor, ölümle pençeleşiyor bana gönderdiği mektup engellenmiş!"

Öte yandan Ayşe Özdoğan'ın öğretmen olan eşi de "silahlı terör örgütü suçlamasıyla" kamudaki görevinden atıldı ve 13 yıl hüküm giyerek tutuklanmıştı.

Etiketler
Cezaevi HDP Milletvekili