İstanbul Emniyeti'nde 'Saadet Zinciri' iddiası: 'Komiser, 50 milyon liralık vurgun yaptı!'

Gazeteci Tolga Şardan, T24'teki köşesinde İstanbul Emniyeti ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Şardan, bir komiserin saadet zinciri kurarak 50 milyon liralık vurgun yaptığını iddia etti.

İstanbul Emniyeti'nde 'Saadet Zinciri' iddiası: 'Komiser, 50 milyon liralık vurgun yaptı!'

T24 yazarı Tolga Şardan, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda komiser olarak görevli R.E'nin kendisiyle birlikte çalışan bazı polisler ile dolandırıcılık ekibi kurduğunu ve saadet zinciriyle 50 milyon liralık vurgun yaptığını söyledi.

Şardan, saadet zinciri tuzağına İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görev yapan 12 polisin de düştüğünü belirterek, "Mağdurların savcılığa yaptıkları başvurularda yer alan iddialara göre; Komiser R.E., polisliğin yanı sıra hurdaya çıkan hasarlı araçların satın alınıp tamir edilmesi ve yeniden piyasada satılması işiyle uğraşıyor. Hatta öyle ki; Komiser R.E., Küçükçekmece’de yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik tamirhaneye sahip. Hurdadan aldığı hasarlı otomobilleri tamir ederek satışından da para kazanıyor" dedi.

O.Ö ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLÜYORDU

Komiserin dolandırıcılık işlemleri için Şişli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli meslektaşı O.Ö'yü kullandığını aktaran Şardan, "Komiser R.E., işlerini kimi zaman kendisi, kimi zamanda Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli meslektaşı O.Ö. üzerinden yürütüyor. Aslına bakarsanız, artık şebeke halini almış dolandırıcılık ekibinin faaliyetleri son derece basit. Basit olmasını sağlayan önemli etkenlerden birisi 'güvene dayalı' çalışmak. Ne de olsa polis, polisi dolandırmazdı" ifadelerine yer verdi.

ARAÇLARIN BEDELİNE ORTAK OLMALARI ÖNERİLİYORDU

Komiser R.E. ve ekibinin hedefe aldıkları kişilere önce hasarlı araçların fotoğraflarını gösterip, hurdadan bu araçları satın alıp kullanılabilir hale getirdikten sonra satacaklarının güvencesini verdiğini belirten Şardan "Hedef kişi ya da kişilerden hurdadan alacakları araçların bedeline ortak olmalarını öneriyor. Komiser R.E.’nin aynı zamanda otomobil tamirhanesinin bulunması, hurdadan alınacak araçların burada tamir edilerek piyasada alıcı bulmasını sağlanması, hedef kişilerin ticarete yatırım yapmalarını kolaylaştıran en önemli unsurlar oluyor.

Hedef kişi ya da kişilerle yapılan görüşmelerden sonra ikinci aşamaya geçiliyor. Gerekli güven ilişkisinin kurulması sonrasında, Komiser R.E. ve ekibi ticarete ortak ettikleri meslektaşlarına bazı hasarlı fotoğrafını gösterip, şasi numaraları bilinen araçlar için banka hesaplarına ortaklık bedelini yatırmalarını talep ediyor" diye yazdı.

Tolga Şardan'ın yazısına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
İstanbul