Bakan Akar: Türkiye, NATO'nun güvenliğinin merkezinde yer almaktadır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO'ya ilişkin mesaj verdi. Türkiye'nin NATO'nun ikinci büyük ordusu olduğunu söyleyen Bakan Akar, "Türkiye, NATO'nun güvenliğinin merkezinde yer almaktadır" dedi.

Bakan Akar: Türkiye, NATO'nun güvenliğinin merkezinde yer almaktadır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 2023'te NATO'nun Muharip Kolordu görevini üstlenecek 3'üncü Kolordu (HRF) Komutanlığını muharebe harekatı görevine hazırlamak maksadıyla gerçekleştirilen On Guard-2021 (Tetikte-21) Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü" faaliyetlerini takip etti. Akar, tatbikatın icra edildiği Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığını ziyaret etti.

NATO MESAJI: TÜRKİYE, NATO GÜVENLİĞİNİN MERKEZİNDE YER ALMAKTA

Bakan Akar, burada yaptığı açıklamalarda, "'Türkiye, NATO'nun ikinci büyük ordusu olarak, İttifak'ın yükünü ve tüm değerlerini paylaşarak NATO'yu kendi güvenliğinin merkezine koymakta ve aynı zamanda NATO'nun güvenliğinin merkezinde yer almaktadır" dedi.

Akar ayrıca, 'Türkiye'nin; NATO ve Avrupa'nın sınırlarını teröre, kaçakçılığa ve insan kaçakçılığına karşı korumak için ne gerekiyorsa yapmakta olduğunu söyledi.

Etiketler
Ordu Hulusi Akar NATO Türkiye