Türkiye’nin bugünkü gündemi: Büyük Önderi anıyoruz, Libya lideri Türkiye’de, Akşener’in AB mesaisi

Türkiye gündeminde bugün neler var? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü törenleri ana gündemi oluşturuyor.

Türkiye’nin bugünkü gündemi: Büyük Önderi anıyoruz, Libya lideri Türkiye’de, Akşener’in AB mesaisi

Bugün Türkiye’nin öncelikli gündemi, Atatürk olacak. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yılında Anıtkabir’de resmi tören yapılacak.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılacak.

Gün içinde de Atatürk ile ilgili çok sayıda etkinlik var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun Tarihi düzenleneceği anma etkinliğine katılırken Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi’nde Atatürk'ü Anmak ve Anlamak Konferansı’na iştirak edecek.

FRANSA’DAKİ LİBYA KONFERANSI ÖNCESİ LİBYA’NIN 1 NUMARASI TÜRKİYE’DE

Bugün Ankara çok önemli konuğu ağırlıyor.

Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Şentop ile görüşecek.

Görüşmelerden hemen önce İtalya ile Yunanistan arasında deniz yetki alanlarını sınırlandıran anlaşma yürürlüğe girmiş olması ve Fransa’nn yeni savaş gemisi Auvergne’i Doğu Akdeniz’e göndereceğini ve geminin güvenliği sağlamak amacıyla ocak ayına kadar bölgede görev yapacağını açıklamış olması dikkat çekiyor.

Ayrıca Fransa’nın 12 Kasım’da Paris’te bir Libya Konferansı düzenlemekte olduğunu hatırlatalım.

AKŞENER'İN AB MESAİSİ

Lütfü Türkkan krizini Kocaeli milletvekilinin TBMM Grup Başkanlığı'ndan istifa etmesiyle çözmeye çalışan İYİ Parti Lideri Akşener’in AB mesaisi var.

Akşener, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un ev sahipliğinde, AB üyesi devletlerin büyükelçilerinin hazır bulunacağı yemek programına katılacak.

TEZKERE GÖRÜŞMELERİ

Meclis Genel Kurulu'nda, Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

Tezkerenin dün Genel Kurul’da görüşülüp, oylanması bekleniyordu. Ancak iki kez tekrarlanan yoklamalarda toplantı yeter sayısı bulunamayınca birleşim kapandı. Tezkere görüşmeleri bugüne kaldı.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bugün ekonomi gündeminde ise TÜİK'in açıklayacağı eylül ayı iş gücü istatistikleri var. TÜİK, eylül ayına ilişkin iş gücü istatistikleri ile inşaat maliyet ve dış ticaret endeksi verilerini açıklayacak.

Etiketler
Libya 10 Kasım Mesai Türkiye