Nagehan Alçı'dan eleştiriler: Sağlık Bakanı Koca'ya tepki gösterdi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Çocuklar önemli bir bulaş kaynağıdır" şeklindeki açıklamasını eleştirdi. Alçı, "Neden 5-11 yaş arası için aşı gündeminizde yok?" diye sordu.

Nagehan Alçı'dan eleştiriler: Sağlık Bakanı Koca'ya tepki gösterdi

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşılama çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Madem çocuklar önemli bir bulaş kaynağı o halde 5-11 yaş arasına aşı neden gündemimizde yok?' başlıklı yazısında Alçı, son aylarda aşılanma konusunda büyük bir atalet yaşandığını dile getirdi.

"Aşılama neredeyse durmuş durumda. Dün itibarı ile BionTech hatırlatma dozları belli gruplara tanımlandı ama bakıyorum yapılan aşılarda ilk doz yok denecek kadar az. Yani aşı olmayanlar olmamakta kararlı görünüyor" diyen Alçı, eleştirilerine şöyle devam etti:

"Hal böyle iken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mevcut vaka sayılarında ciddi bir oranı çocukların oluşturduğunu söylüyor. 'Çocuklar önemli bir bulaş kaynağıdır' diyor. Ancak buna rağmen FDA’nın acil kullanım onayı verdiği 12 yaş altı için aşı uygulaması için 'Bizim gündemimizde yok, Türkiye'de düşünmüyoruz. Önümüzdeki dönem için şu an için doğru olmaz' yorumunu yaptı.

'NEDEN 5-11 YAŞ ARASI İÇİN AŞI GÜNDEMİNİZDE YOK?'

Sayın Koca, çocuklar dediğiniz gibi önemli bir bulaş kaynağı ise onlar için aşıyı gündeme almamak büyük bir tezat değil mi? Neden 5-11 yaş arası için aşı gündeminizde yok? ABD'deki çocuklar için doğru iken bizde neden 5-11 yaş arasına aşı doğru olmaz?"

Etiketler
Nagehan Alçı Ordu Fahrettin Koca Habertürk