Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi kapanıyor mu?

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nin kapandığı ileri sürüldü. Gerçek Gündem'e bilgi veren bir yetkili iddianın doğru olmadığını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi kapanıyor mu?

GERÇEK GÜNDEM - FIRAT FISTIK / Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nin kapandığı iddia edildi.

Yayınevinden bir yetkili ise iddianın doğru olmadığını söyledi. Rektörlüğün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi 1995’te kuruldu, 26 yıldır çalışmaya devam ediyor. Ders kitaplarının yanı sıra akademik yayınlar da yapılıyor. Yayın kurulu her yönetim değiştiğinde yenileniyor, bazı kişiler devam da ediyordu.

Murat Gülsoy ocak ayında rektör ataması nedeniyle, 17 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etmişti. Gülsoy, yayınevinin yayın kurulu başkanlığını yürütüyordu. Gülsoy’un aktardığına göre yayınevi, yılda 30-40 kitap yayınlayan, 300’e yakın canlı başlığı olan, faal bir yayıneviydi. 10 yılda yayınevinin 500 bin kitabı satıldı.

Pandemi döneminde yayınevinin bir editörü ücretsiz izne çıkarılmıştı. Geçen gün yayınevinde çalışan son editörün de işine son verildiği ve kendisine “Artık yayıncılık yapmayacağız” dendiği iddia edildi. Yayınevi, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı bir kurum ve son karar alıcı merci Rektör Prof. Dr. Naci İnci.

Fakat yayınevine ulaştığımızda böyle bir durumun söz konusu olmadığı, yayınevinin çalışmaya devam ettiği belirtildi. Rektörlüğün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Üniversite