Kalıcı yaz saati uygulamasına tepkiler bu yıl da sürüyor: Berat Albayrak ortalarda olmadığına göre...

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geriye kalan uygulama bu yıl da tepki çekiyor.

Kalıcı yaz saati uygulamasına tepkiler bu yıl da sürüyor: Berat Albayrak ortalarda olmadığına göre...

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettikten sonra kendisinden haber alınamayan damat Berat Albayrak'tan geriye kalıcı yaz saati uygulaması kaldı. 7 Eylül 2016’da Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, Türkiye’de yaz saati- kış saati ayrımına son verildi ve 30 Ekim 2016’da dünyada kış saati uygulamasına geçen 76 ülkenin aksine, Türkiye kalıcı olarak yaz saatinde kalmaya karar verdi.

Bu karar 'enerji tasarrufu adı altında verilmiş olsa da kararın uygulandığı ilk yıl TEİAŞ'ın verilerine göre; 2017 Ocak, Şubat ve Mart aylarında brüt elektrik tüketiminde geçen yılın aynı aylarına göre artış miktarları sırasıyla %7,2, %8,2 ve %7,7 oldu.

Yani Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde 'enerjide tasarruf' gerekçesiyle başlatılan uygulama nedeniyle milyonlarca kişi havanın henüz karanlık olduğu saatlerde işe ya da okula gitmek zorunda kalıyor.

Karar, ilk yıllarından bu yana tepki çekse de kaldırılmış değil. Dünyada kış saati uygulamasının başlamasıyla yeniden gündem olan uygulamaya tepkiler bu senede devam ediyor.

"Berat Albayrak ortalarda olmadığına göre" diyen Gazeteci Şirin Payzın, "Sabahın kör karanlığında çocukları okula göndermekten , çalışanları karanlıkta işe gitmeye mecbur bırakmatan vazgeçebilir miyiz? Kış saati uygulamasına geçebilir miyiz!" diye yazdı.

İşte sosyal medyadaki çağrılardan bazıları:

Etiketler
Berat Albayrak Uygulama Hazine ve Maliye Bakanı