Pınar Gültekin davasında avukatlardan tepki: Karşı tarafın amacı duruşmayı uzatmak

Pınar Gültekin'in katledilmesi hakkında davanın 7. duruşmasının sona ermesinin ardından avukatlar adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

Pınar Gültekin davasında avukatlardan tepki: Karşı tarafın amacı duruşmayı uzatmak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kayboldu.

5 gün sonra yapılan soruşturmanın ardından Pınar'ın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı'nın çıkan kavgada genç kızı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti.

Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi.

7. duruşmanın ardından Gültekin ailesinin avukatları adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Avukatlardan Yiğit Gökçehan Koçoğlu, "Geçen celse ABD'den gelen müzekkere cevabını sanık müdafii olmamamıza rağmen sırf Pınar'ın söylendiği gibi olmadığını herkesin yüzüne vurmak amacıyla incelemek istedik. Ancak şifreler açılmıyor. Bunu Muğla Siber Suçlar Mücadele Şubesi de üst makam olan Anlara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Daire Başkanlığı da açamadı. Bugün evrakların bir daha istenmemesini talep ettik. Yine 11,5 ay evrak bekleyeceğiz. Bu çok uzun bir süreç. Kısa sürede gelmesi imkansız. Bu evrak maddi gerçeği de ortaya koyamayacaktı. Karşı tarafın amacı duruşmayı uzatmaktı. Mahkeme yeniden şifre istedi. Uzun bir süreç olacak. Cemal Metin Avcı hep kaçamak cevaplar verdi. Savunması kurgu olduğu için kendiyle çelişmemek adına yanıt vermekten kaçındı" dedi.

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin ise, "Artık hiçbir kadın öldürülmesin" diye konuştu. (DHA)

Etiketler
Pınar Gültekin davası