AKP'li başkandan Metro Holding'in firari sahibi Galip Öztürk'e plaket

Firari Galip Öztürk'le akşam yemeği yiyen heyet üyeleri hatıra fotoğrafları da çektirdi.

AKP'li başkandan Metro Holding'in firari sahibi Galip Öztürk'e plaket

Samsun Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı ile AKP Çarşamba Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, cinayete azmettirmekten müebbet hapis cezası alan Metro Turizm’in sahibi firari Galip Öztürk ile Gürcistan’ın Batum kentinde görüştü. Yılmaz, Öztürk’e bir de plaket verdi.

Görüşmeye ilişkin detaylar Çarşamba Sanayi ve Ticaret Odası'nın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

AKP'li başkandan Metro Holding'in firari sahibi Galip Öztürk'e plaket - Resim : 1

Öztürk'e plaketini, AKP Çarşamba Kurucu İlçe Başkanı ve Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz takdim etti. Öztürk'le yemek yiyen heyet üyeleri daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

AKP'li başkandan Metro Holding'in firari sahibi Galip Öztürk'e plaket - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Metro Turizm'in firari sahibi Galip Öztürk 23 yıl önce işlenen bir cinayeti azmettirmekten İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay ve yerel mahkeme arasında birkaç kez bozulan dosya en sonunda Yargıtay Genel Kurulu'na gitmiş, hüküm onanarak kesinleşmişti. Yerel mahkeme ve Yargıtay aşamaları dahil 22 yılı aşan yargılama sonunda kararın kesinleştiği gün Galip Öztürk'ün yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Öztürk, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla birlikte de görüntülenmişti. AKP Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı Instagram hesabından paylaşmıştı.

Etiketler
Metro