Çevreci ressam Gökçe Erhan’a bir destek daha: 'Bir ev değil, bir hayat yakıldı, bir tarih yakıldı'

Gazeteci Pınar Doğu çevreci ressam Gökçe Erhan'ın evinin basın açıklaması öncesi şüpheli bir şekilde yanması hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Çevreci ressam Gökçe Erhan’a bir destek daha: 'Bir ev değil, bir hayat yakıldı, bir tarih yakıldı'

Karadeniz Bölgesi’nde çevre sorunlarına çizdiği tablolarla dikkat çeken ressam Gökçe Erhan’ın, Trabzon'da tek yaşadığı, Gökçesu Mahallesi’ndeki 2 katlı ve yöresel mimarili evinde, cumartesi akşamı belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevlerin kısa sürede sardığı evden son anda çıkan Erhan’ın ihbarıyla adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyecilerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında ev, kullanılamaz hale geldi, Erhan’ın tabloları da küle döndü.

'KUNDAKLAMA' ŞÜPHESİ

Ressam Gökçe Erhan, deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklaması için çağrıda bulundu.

Erhan’ın basın açıklamasına saatler kala evinin yanması üzerine jandarma ekipleri, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili ‘kundaklama’ şüphesiyle inceleme başlattı. Erhan, yangın öncesi evinin arka tarafında ses duyduğunu belirtti.

Gazeteci Pınar Doğu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gökçe Erhan'a desteğini ileterek "Doğa odaklı bir dünya tahayyülünden vazgeçmeyeceğiz. Dayanışma kazanacak!" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Pınar Doğu'nun paylaşımı şöyle oldu:

Ressam Gökçe Erhan'ın yakılan evi 150 yıllık bir köy eviydi. Çöp üretmeyen ekolojik bir ev.

Bir ev değil, bir hayat yakıldı, bir tarih yakıldı. Yakılsa da en çabuk inşa edilen şey hayaldir. Doğa odaklı bir dünya tahayyülünden vazgeçmeyeceğiz. Dayanışma kazanacak!

Çevreci ressam Gökçe Erhan’a bir destek daha: 'Bir ev değil, bir hayat yakıldı, bir tarih yakıldı' - Resim : 1

BASIN AÇIKLAMASI İPTAL EDİLMEDİ

Ressam Gökçe Erhan, evi yanmasına rağmen deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerinin kurulmasına karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı.

Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği, Sürmene Yeniçam Balıkçı Kooperatifi üyeleri ve bölge halkının katıldığı açıklamada konuşan Erhan, “Bu projeler, geçimini balıkçılıkla sağlayan aileleri son derece olumsuz etkileyecektir. Kültür balığı tesisi için düşünülen bölge, görüntü kirliği yaratacak ve genel estetiği bozarak yerel turizmi etkileyecektir. Kafeslerde kullanılacak yemler, doğal ortamdaki deniz balıklarının besin zincirinin bozulmasına neden olacaktır. Denizlerde yakalanan küçük balıklar, çiftliklerde yem olarak kullanılacağı için küçük deniz balıkları soyları tükenmekte olacak ve hamsi kültürü tehdit altına girecek. Bu projeye kesinlikle karşıyız. Çamburnu’na kimse kafes saplayamaz” diye konuştu.