Boğaziçi Üniversite'sinde öğrencilere müdahale: Gözaltı otobüsü kampüste

Boğaziçi Üniversitesi'nde Güney Kampüs'te Rektörlük binası önüne çadır kurmak isteyen öğrencilere müdahale edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Güney Kampüs'te bulunan ve öğrenciler tarafından "Kayyumluk" olarak tanımlanan Rektörlük binası önüne çadır kurmak isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlileri tarafından müdahale edildi.

Öğrencilere müdahale eden özel güvenlik görevlileri çadırı sökmeye ve parçalamaya çalıştı.

Kampüse çevik kuvvet araçları ve gözaltı otobüsleri giriş yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri müdahalenin üniversite geleneğine ve özerkliğine aykırı olduğunu ifade ederek yaşananlara tepki gösterdi.

Doç. Dr. Erol Köroğlu, "Kurulan tente içeri girmeyecek diye arkadaşlar itişmeye başlıyor. Siz bilmiyorsunuz ama bunlar Boğaziçi geleneğine uygun şeyler değildir. Öğrenciler her zaman çeşitli şeyler yapmışlardır. Hocalar olarak bu kapıyı zorlamasınlar diye güvenlikle birlikte öğrenciler önünde durmuşluğumuz çoktur. Hiçbir zaman polisi çağırmayız. Çünkü öğrencimize güvenimiz vardır. Siz halk çocuğunusunuz, onlar halk çocuğu, biz halk çocuğuyuz. Cuma günü yaşanan şeyler bir yönetim faciasıdır. Öğrenci İşleri Dekanı veya siz istiyorsanız öğrenci ile konuşursunuz. Neden 9 buçuk aydır buraya kurulan tente bir anda tehlikeli bir şey haline geldi açıklarsınız. Ne yapılacağını söylersiniz." ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Güney Kampüs'te bulunan "Kayyumluk" binası önüne çadır kurmak isteyen öğrencilere yönelik saldırıda gözaltına alınan 45 öğrenciden 42'Sİ serbest bırakılmıştı.

3 öğrenci ise mevcutlu istenerek geceyi nezarethanede geçirmişti. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen 3 üniversiteli serbest bırakılmıştı.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Gözaltı Öğrenci Üniversite