Esnaf dert yandı: Fiyatları duyunca kan şekerim düştü, 'tatlı alayım' dedim, onu da alamadım

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'nın İnegöl ilçesinde esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinledi.

Esnaf dert yandı: Fiyatları duyunca kan şekerim düştü, 'tatlı alayım' dedim, onu da alamadım

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir esnaf, kömür fiyatları karşısındaki isyanını, "Bu kış ne yapacağız bilmiyorum. Fiyatları duyunca kan şekerim düştü, ‘halka tatlı alayım’ dedim, o bile 2 liradan 3 liraya çıkmış. Onu da alamadım” diye anlattı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'nın İnegöl ilçesinde esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Aydın'ın ziyaret ettiği yurttaşlar, enflasyondan ve hayat pahalılığından şikayetlerini dile getirdi.

'TATLI ALAYIM DEDİM ONU DA ALAMADIM'

Bir yurttaş, "Geçen sene bin 300 TL’ye aldığım kömür bu sene 3 bin lira olmuş, alamadım. Bu kış ne yapacağız bilmiyorum. Fiyatları duyunca kan şekerim düştü, ‘halka tatlı alayım’ dedim, o bile 2 liradan 3 liraya çıkmış. Onu da alamadım” dedi.

“Her şey 3 kat arttı” diyen vatandaşlara Aydın, “Geliriniz 3 kat arttı mı” diye sordu. Vatandaşlar, “Hayır” yanıtını verdi.

'BİR DOKUNDUK BİR AH İŞİTTİK'

Erkan Aydın, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlar son zamlardan enflasyondan şikayetçi. Bir kahvehaneye uğradığımızda bir vatandaşımıza bir dokunduk bin ah işittik. Yaklaşık bin 300 liraya tonunu aldığı kömürü bu yıl tekrar almaya gittiğinde 3 bin lira fiyat istediğini söyledi. Alamadı, kartı gösterdi. Bu tablo tüm Türkiye’de aynı, nereye gitseniz aynı. Bu yönetilmememin politikasının sonu geldi. Bir yıl içerisinde bu sorunların hepsini çözeceğimizi söylüyoruz" diye konuştu.

Etiketler
Bursa Aydın Milletvekili İnegöl Erkan Aydın