Bakan Yanık: Öğrencilere 1,5 milyon TL destek verdik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı bir açıklamayla, üniversite öğrencilerine 1,5 milyon TL tutarında destek verdiklerini söyledi.

Bakan Yanık: Öğrencilere 1,5 milyon TL destek verdik

Üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime geçmesiyle öğrencilerin barınma ve eğitim sorunları yeniden gündeme gelse de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Yükseköğrenim Yardımı' kapsamında bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine 1,5 milyon TL tutarında destek verdiklerini söyledi.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, yükseköğrenim öğrencilerinin eğitim süreçlerine Bakanlık olarak katkıda bulunduklarını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ayni ve nakdi olmak üzere yardım yapıldığını bildirdi. Bu sene içerisinde 2 bin 486 öğrenciye destek verdiklerini belirten Bakan Yanık, "Yıl içerisinde üniversite öğrencilerine toplamda 1,5 milyon TL tutarında destek verdik" açıklamasında bulundu.

Öte yandan öğrenciler, üniversitelerin açıldığı dönemde yurt sorunu ve fahiş kira artışları nedeniyle uzun süre barınma sorunu yaşadılar. Ekonomik krizle birlikte artan geçim sıkıntısı üniversite öğrencilerini de etkilerken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğrencilere verilen kredi/burs yardımını, "Biz geldiğimizde 45 liracıktı, elinize dizinize dursun" diyerek savundu. Erdoğan'a yanıt; çeyrek altın fiyatı üzerinden oldu. Öğrenciler ve siyasiler, AKP'nin iktidara geldiği dönemdeki çeyrek altın fiyatıyla günümüzü karşılaştırdı.

Etiketler
Derya Yanık Öğrenci Üniversite