Osman Kavala'nın serbest bırakılması için 10 büyükelçilikten çağrı

İş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için 10 büyükelçilikten ortak çağrı yapıldı.

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için 10 büyükelçilikten çağrı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) her iki tutuklama için verdiği hak ihlali kararına rağmen serbest bırakılmayan Kavala’nın salıvermesi için 10 büyükelçilikten ortak çağrı yapıldı.

Çağrıya Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri ortak oldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz.”

Etiketler
Ağrı Osman Kavala