TOKİ, Kastamonu’ya 41 milyon TL’ye Millet Bahçesi yapacak

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Karabacak, Millet Bahçesi’nin maliyetinin belediye borcunun yarısına denk geldiğini belirtti.

TOKİ, Kastamonu’ya 41 milyon TL’ye Millet Bahçesi yapacak

TOKİ tarafından Kastamonu’ya 274 dönümlük arazi üstüne 41 milyon TL maliyetle Millet Bahçesi yapılacak.

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, bu rakamın Kastamonu Belediyesi’nin toplam borcunun yarısı olduğunu söyleyerek projeye tepki gösterdi.

‘MİLLET BAHÇESİ İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİ’

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, Kuzeykent Mahallesi’nde yapılacak Millet Bahçesi ile ilgili iktidara eleştirilerde bulundu. Millet Bahçesi projesiyle söz konusu alanın yağmalandığını iddia eden Karabacak, yaklaşık 274 dönüme sahip alandaki ağaçların kesildiğini söyledi.

Yeşil alanları artırmak hedefiyle yapılan millet bahçelerinde ağaçlara ve doğaya zarar verildiğini öne süren Karabacak, millet bahçelerinin iktidarın yıkıcı ve tepeden inme politikalarının bir örneği olduğu savundu.

‘MİLLET BAHÇELERİ RANT YARATMAK İÇİN KULLANILAN BİR ARAÇ’

Projeye, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun da sahip çıktığını belirten Karabacak, “Millet Bahçesi projeleri, doğada geri dönülmez tahribata yol açacak ve kalıcı kamu zararlarına neden olacaktır. Millet bahçeleri doğal ve kültürel alanları imara açmak, çevresi ile bütünleşecek büyük bir rant yaratmak için kullanılan bir araç olmakla birlikte iktidarın yandaş müteahhitlerinin zenginleşme yoludur.

İlimizde bu alana yapılacak Millet Bahçesi, belediye borç içinde boğuşurken eğer borcu artmadıysa borcunun yaklaşık yarısı kadar yani 41 milyon 290 bin liraya mal olacaktır” dedi.

Söz konusu mevcut proje incelendiğinde, millet bahçelerinin tamamlandığı şehirlerde, ortaya çıkan projenin maliyetinden çok daha yüksek rakamlara inşa edildiğinin görüleceğini dile getiren Karabacak, “Yapılmak istenen projeye harcanacak olan 41 milyon 290 bin lira; Kastamonu genelinde faaliyet gösteren ve pandemide mağdur olan 13 bin 488 esnafımızın üç ay boyunca BAĞ-KUR prim ödemelerinin devlet tarafından karşılanması demektir. 41 milyon 290 bin lira; asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan, çocuğuna defter, kitap alamayan 14 bin 564 işçinin bir aylık maaşı demektir” şeklinde konuştu.

Etiketler
Kastamonu TOKİ