Yeni TÜGVA belgeleri: Bedelsiz istenen binalar, vakıf üniversitesine girişte indirimler

TÜGVA ile ilgili yeni belgeler ortaya çıkmaya başladı.

Yeni TÜGVA belgeleri: Bedelsiz istenen binalar, vakıf üniversitesine girişte indirimler

GERÇEK GÜNDEM - FIRAT FISTIK - TÜGVA 2018’de bir kaymakamlıktan bedelsiz konut talep ederken, Bingöl Belediyesi’nden de bedelsiz yurt binası istendi. Paylaşılan başka bir belgeye göre de Bitlis’te dönemin valisi, diğer sivil toplum kuruluşlarından daha fazla TÜGVA’ya yer verilmesinden dolayı zor duruma düşeceğini söylemiş fakat yine yurt binası için ısrarcı olunmuş.

2018’de Hasankeyf Kaymakamlığı’ndan TÜGVA’ya verilen yanıtla, TÜGVA’nın kaymakamlıktan bedelsiz konut talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Kaymakamlık ise TÜGVA’lı yetkiliye verdiği yanıtta, 118 konuta öncelikli olarak güvenlik personelinin yerleştirildiği ancak başka bir sokaktaki ailelerin HES projesi nedeniyle başka bir yere taşınacağı, o evlerden boş olanların tekrar değerlendirilebileceği belirtildi.

İşte o belge:

Yeni TÜGVA belgeleri: Bedelsiz istenen binalar, vakıf üniversitesine girişte indirimler - Resim : 1

Başka bir belgede ise dönemin Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin belediyeye ait olan konuk evini, TÜGVA’ya vermediği ve TÜGVA’nın da “Belediye başkanıyla görüşülüp bu mekanın TÜGVA’ya yurt olarak verilmesi sağlanmalıdır” şeklinde karar aldığı öne sürüldü.

Yeni TÜGVA belgeleri: Bedelsiz istenen binalar, vakıf üniversitesine girişte indirimler - Resim : 2

Bitlis’te de benzer bir durum yaşanmış. İddiaya göre boşaltılan KYK yurduna TÜGVA talip olmuş. Dönemin Bitlis Valisi Orhan Öztürk ile yapılan görüşmede buna sıcak bakmış fakat diğer sivil toplum kuruluşlarına benzer bir avantaj sağlanmadığı için zor duruma düşeceğini belirtmiş. İlgili belgeden anlaşıldığı üzere Defterdarlık, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan vakıflara ait başka yurt binalarını önermiş ancak TÜGVA’lılar, boşaltılan KYK yurdunda ısrarlı olmuş.

Yeni TÜGVA belgeleri: Bedelsiz istenen binalar, vakıf üniversitesine girişte indirimler - Resim : 3

Vakıfta, 2016-2017 bütçesinde eğitim dönemi giderleri sıralanmıştı. Bu listede hocalara verilecek fiyatlar yer alıyor. Listede ise bir isim dikkat çekiyor: Selman Öğüt.

TÜGVA belgesine göre Selman Öğüt, bir yıllık koordinatörlük için 60 bin TL maaş almış. Aylık ücreti ise 5 bin TL. Öğüt, televizyon programlarında yaşadığı polemiklerle, özellikle de Atatürk ile ilgili söyledikleriyle gündeme gelmişti.

Yeni TÜGVA belgeleri: Bedelsiz istenen binalar, vakıf üniversitesine girişte indirimler - Resim : 4

TÜGVA’lıların kendi aralarındaki bir yazışma da paylaşıldı. İddiaya göre Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne yüksek lisans başvurusu yapmış ve kabul edilmiş birisi için indirim yapılması üzerine bir TÜGVA’lıyla, Genel Başkan Yardımcısı Suat Kır arasında bir konuşma gerçekleşiyor.

Bu konuşmadan çıkan sonuca göre TÜGVA’lı olanlara, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde indirim yapılıyor. Konuşma görüntüsünde Suat Kır’ın, konuştuğu kişiye “İmza alın sonra da okula bu kişi üyemizdir diye bir belge yazmak lazım herhalde onu enes abiye bir sor” dediği görülüyor. Enes diye bahsettiği kişi de, yüksek ihtimalle şu anda TÜGVA Genel Başkanı olan Enes Eminoğlu.

Yeni TÜGVA belgeleri: Bedelsiz istenen binalar, vakıf üniversitesine girişte indirimler - Resim : 5

Etiketler
TÜGVA Üniversite Vakıf