Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası kritik açıklamalar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sona erdi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası kritik açıklamalar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi

Saray'daki toplantı, saat 15.47'de başladı ve yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, ''Suriye meselesine taraf ve müdahil olan aktörlerin Suriye halkının barış, huzur ve refaha kavuşması hususundaki mesuliyetleri üzerinde durulmuş; bilhassa sivilleri hedef alan ve istikrara zarar veren eylemlerin, bölgedeki hassas dengeleri bozarak kalıcı ve sürdürülebilir çözüme ulaşılmasını engelleyeceğine işaret edilmiştir'' denildi.

KABİL HAVAALANI

Açıklamada ayrıca Kabil Havaalanı için ''Afganistan’da yaşanan son gelişmeler neticesinde ortaya çıkan durum değerlendirilmiş, Türkiye'nin dost ve kardeş Afganistan halkının ülkelerinde müreffeh ve huzurlu bir hayata kavuşmasına yönelik Kabil Uluslararası Havalimanının işletilmesi de dahil olmak üzere desteğini sürdüreceği vurgulanmış; uluslararası topluma, insani krizlerin aşılmasında birlikte hareket etme ve samimiyetle sorumluluk üstlenme çağrısında bulunulmuştur'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada yer alan diğer ifadeler şöyle:

''-İklim değişikliği tehdidine karşı küresel düzeyde ortak mücadele planlarının hayata geçirilmesinin zorunluluğuna işaret edilmiştir. Türkiye'nin, her uluslararası meselede olduğu gibi bu konuda da üzerine düşenleri yapacağı belirtilmiştir.

-Türkiye'nin düzensiz göçmen konusundaki iyi niyetli yaklaşımı göz ardı ediliyor.

-Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek taraflı eylemlerine destek verilmesinin bölgedeki anlaşmazlıkları derinleştireceğinin altı çizilmiştir.''

Etiketler
Milli Güvenlik Kurulu