Ankara Büyükşehir Belediyesi yurt sorununda harekete geçmişti: İki bin öğrenci belediye yurtlarına yerleştirildi

ABB'nin barınma sorunu yaşayan üniversitelilere yönelik çağrısının ardından bir hafta 6 bin 300 öğrenci başvuru yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yurt sorununda harekete geçmişti: İki bin öğrenci belediye yurtlarına yerleştirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla vermeye başladığı geçici konaklama hizmeti için bir hafta içerisinde 6 bin 300 öğrenci başvurdu. İlk aşamada başvuran öğrencilerden 2 bine yakın öğrenci belediyenin yurtlarına yerleştirildi.

Mansur Yavaş'ın, üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere geçici konaklama imkanı sağlayacaklarını açıklaması üzerine binlerce öğrenci belediyeye başvurdu.

BİR HAFTADA 6 BİN 300 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre; bir hafta içerisinde 6 bin 300 öğrenci geçici konaklama için başvururken şimdilik 2 bine yakın öğrenci belediye tarafından konaklama alanlarına yerleştirildi. Sadece bugün saat 14:00’e kadar yapılan başvuru sayısının 329 olduğu bildirildi. Belediyeye başvuran tüm öğrencilerin barınma sorunun çözüleceği belirtildi.

YAVAŞ: EN UFAK BİR SIKINTINIZ OLURSA BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan kayıt işlemleri sırasında öğrencilere ve ailelerine hitabeden Mansur Yavaş, şunları söyledi:

"Hepiniz ülkenin çeşitli yerlerinden geldiniz, hoş geldiniz. Bundan sonra gençlerimizle irtibatta olmaya devam edeceğiz. Çünkü belediye başkanı şehrin annesi, babası, her şeyidir. Aileleriniz sizi bize emanet ediyor. Ankara’daki anneniz babanız da Ankara Büyükşehir Belediyesi olacak bundan sonra. Sadece bu barınma sorunu değil, ondan sonraki eğitim hayatınızda da en ufak bir sıkıntınız olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz. Belediyemize ait Hacettepe Üniversitesi’ne verdiğimiz yerleri geçici olarak geri aldık. Biraz uzak ama uzak da olsa otobüsler sizi ücretsiz olarak getirip götürecek okullarınıza. Yemek gibi ihtiyaçlarınız da orada karşılanacak. Durum normale dönünceye kadar biz sizin her türlü hizmetinizi yapacağız." (ANKA)

Etiketler
Ağrı Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrenci