Validebağ Gönüllüleri'nin yol haritası ne olacak? 'Buradan Gezi yaratmak istiyorlarsa hodri meydan'

Validebağ Gönüllüleri'nden Arif Belgin, Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi ekiplerinin iş makineleriyle girmesi ile başlayan gerginlik hakkında Gerçek Gündem'e açıklamalarda bulundu.

Validebağ Gönüllüleri'nin yol haritası ne olacak? 'Buradan Gezi yaratmak istiyorlarsa hodri meydan'

GERÇEK GÜNDEM - MERVE ÇOBAN / 1'inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı olarak tescillenen Validebağ Korusu'nda başlatılması hedeflenen ve koruya zarar verecek olmasıyla tepki çeken "Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi"ne karşı Üsküdar sakinlerinin mücadelesi sürüyor.

Öte yandan 200 yıllık Validebağ Korusu'nun Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine yönelik proje için hukuki mücadele de devam ediyor.

Validebağ Korusu’na 21 Eylül günü sabah saatlerinde AKP'li Üsküdar Belediyesi ve polislerle birlikte hafriyat döküldü.

Söz konusu gelişmeyi haber alan vatandaşlar bölgeye giderek hafriyat dökülmesine engel olmak istedi. Kamyonlarla Validebağ Korusu'nda dökülen hafriyat ve kumları vatandaşlar el birliği ile topladı.

Yeni bir girişime karşı yüzlerce kişi bölgede nöbet tutmaya başladı.Süreç kamuoyunun ilgi odağı olurken Validebağ Gönüllüleri'nden Arif Belgin, inisiyatifin yol haritasını Gerçek Gündem'e anlattı.

"HİÇBİR SÖZÜNE GÜVENMİYORUZ"

Arif Belgin, 21 Eylül Salı günü Üsküdar Belediyesi'nin sabah saatlerinde döktüğü kumlardan oluşan kum tepelerini kaldırması üzerine bekleyişe dönüşen gergin ortam hakkında, "Hilmi Türkmen (Üsküdar Belediye Başkanı) geri adım attığını ilan etmedi. Hiçbir sözüne güvenmiyoruz. işkilleniyoruz. Çöp toplamaya geldiklerinde bile elemanlarının başında durduk. İşkilleniyoruz. Kum ve molozu döktükten sonra biz direnişi sonuna kadar sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Validebağ Korusu'nda vatandaşlardan tepki çeken projelere karşı nöbet 95. gününe girerken Arif Belgin, "10 kişi gece nöbette. Yöntemi, süresi koşullara, hava şartlarına göre değişiyor." dedi.

"EMNİYET MÜDÜRÜ BENİ ÇAĞIRDI"

Arif Belgin, belediyenin girişimi sonrasında yaşanan süreç hakkında da bilgi verdi. Dün ve bugün ortamın sakin olduğunu dile getiren Validebağ Gönüllüsü, koruya gelen işçilerin sayısının azaldığını ifade ettiği açıklamasında, "Yorma taktiği, Anlamayadıkları şey bu. İnatlaşarak vazgeçerebileceklerini zannediyorlar. Bizim için bunlar leblebi çekirdek. Vız gelir tırıs gider." değerlendirmesinde bulundu.Belgin, "Emniyet müdürü o akşam beni çağırdı. Kumları nasıl kaldıracaksınız? diye sordu.

Soyismini hatırlamıyorum. Mehmet Bey, 7 yıl önce bize biber gazı sıktıran, bizi coplatan kişidir. Sen Hilmi Türkmen'in özel kolluk kuvveti misin? Yasa dışı bir iş işlemi engellemeye çalışıyoruz. Doğal alanı parka dönüştüremeyecekler. 3. yürütmeyi durdurma kararını aldık. Yasal olarak haklı durumdayız. Hilmi Türkmen hayal dünyasında yaşıyor. Hayal kurmaya devam etsin." sözleriyle yaşananları aktardı.

"İLLA İKİNCİ BİR GEZİ YARATMAK İSTİYORLARSA, BUYURSUNLAR YARATSINLAR"

Üsküdar Belediyesi'nin alana döktüğü kumların hava koşullarıa uygun planla tamamını kaldıracaklarını da vurgulayan Arif Belgin, " O gün bireysel olarak başladık. Kitlesel olarak temizlemek için bütün organizasyonu yaptık. Yüzlerce insanla o kumları kaldıracağız. Küme halinde olanları kaldırdık. Biz ekosistem zarar görmesin diye o topraklara basmaya kıyamıyoruz. Buradan illa bir ikinci Gezi yaratmak istiyorlarsa buyursunlar yaratsınlar. Hodri meydan. Bizim öyle bir niyetimiz yok. Direnişin 5 gün sonra 100. gününe ulaşacağını hatırlatan Arif Belgin, bugüne özel moral etkinliği gerçekleştireceklerini ve pazar günü de Validebağ Gönüllüleri forumunun düzenleneceğini ifade etti.

Validebağ Gönüllüleri'nin yol haritası ne olacak? 'Buradan Gezi yaratmak istiyorlarsa hodri meydan' - Resim : 1

(Arif Belgin fotoğraf: Yeşil Direniş)

Etiketler
Üsküdar Belediyesi Üsküdar