Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: 'Cemevlerimizin kapılarını ücretsiz tüm öğrencilerimize açıyoruz'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Cemevlerimizin kapılarını ön koşulsuz , şartsız ve ücretsiz tüm öğrencilerimize açıyoruz” denildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: 'Cemevlerimizin kapılarını ücretsiz tüm öğrencilerimize açıyoruz'

Üniversite öğrencileri günlerdir barınma sorunlarına çözüm ararken; birçok kentte öğrenciler fahiş fiyatları protesto etmek için parklarda kalıyor

Henüz öğrencilere kalıcı bir çözüm bulunamamışken, PSAKD, Cemevlerinin kapılarını öğrencilere açma kararı aldı. PSAKD tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Biz Aleviler dünden bugüne toplumun bilim ve sanatın öncülüğünde ilerleyebileceğine inanan bir halk olduk. Bu uğurda çeşitli bedeller ödeme pahasına da olsa vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz.

Bugün de Hünkar’ın “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.” sözü, yolumuzun pusulası olmaya devam etmektedir. Son zamanlarda Üniversite öğrencilerimizin, özellikle büyük kentlerde yurt ya da ev kiralama konusunda zorluk çektiklerini görmekteyiz. Bu yüzden dili, dini ırkı ne olursa olsun iyiler iyidir diyerek dayanışma adına Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak ülke genelindeki tüm Cemevlerimizin kapılarını ön koşulsuz, şartsız ve ücretsiz tüm öğrencilerimize açıyoruz.”

Etiketler
Öğrenci