Acun ve Mesut Özil'e şok! Yıkım kararı verildi

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı ile Mesut Özil'in de villasının olduğu Alaçatı'da inşa edilen lüks projedeki kaçaklar için Koruma Kurulu'ndan yıkım kararı çıktı.

Acun ve Mesut Özil'e şok! Yıkım kararı verildi

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da yer aldığı Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından yapılan gayrimenkul projesiyle ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu dikkat çeken bir karar aldı.

Koruma Kurulu, 4460 ada 6 parselde yer alan 2700 metrekarelik arazi üzerinde yükselen villalarda onaylı projeye aykırı olarak inşa edilen bölümlerin yıkılmasını istedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Arazi üzerinde yükselen taşınmazlara ait imar barışı çerçevesinde alınan iki yapı kayıt belgesinin iptal edildiğine dikkat çeken Koruma Kurulu, 2020 yılından bu yana izinsiz uygulamaların yapılmaya devam ettiğine dikkat çekerek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Kral mezarlarının yer aldığı arkeolojik SİT alanına inşa edilen villaların onaylı projesine farklı bir şekilde yapıldığı belirtilen kararı İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 31 Temmuz 2021 tarihinde aldı.

Etiketler
Acun Ilıcalı Lüks Mesut Özil