Kabine (Bakanlar Kurulu) toplantısı bitti mi? Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı. Türkiye'de 7'den 70'e herkes Kabine toplantısına kilitlenmiş vaziyette... 1 Haziran kritik gün... Peki, Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

Kabine (Bakanlar Kurulu) toplantısı bitti mi? Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

Türkiye'de milyonları normalleşme heyecanı sardı. 1 Haziran'dan itibaren tam açılma bekleniyor. Kabine toplantı başlarken 'Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?' sorusu sıklıkla soruluyor.

KABİNE TOPLANTISI HANGİ TARİHTE? ERDOĞAN NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAK?

Kabine toplantısı 31 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00'da toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın toplantısı sonrası saat 20.00 gibi halka seslenmesi bekleniyor.

BEKLENTİLER ARTTI

Kapanma tedbirlerine rağmen günlük 5000 vaka sayısının altına inme hedefine ulaşılamaması nedeniyle, kısıtlamaların tamamen kaldırılması yerine yeni kontrollü normalleşme adımlarının atılacağı ifade ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 Mayıs’ta uygulanmaya başlanan kısmi kapanma tedbirlerinin günlük vaka, hasta ve vefat sayılarına yansıması ile aşılama çalışmaları hakkında kabineye detaylı bilgi verecek.

Kabine, Koronavirüs Risk Haritası’nı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini dikkate alarak yeni normalleşme adımlarını belirleyecek. Buna göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının illerin risk durumuna göre gevşetilmesi bekleniyor.

Kısıtlamanın düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılması, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise pazar günü devam etmesi gündemde. Halen gel-al ve paket servis şeklinde hizmet veren restoran ve kafelerin faaliyetleri konusunda da adım atılacağı belirtiliyor.

Etiketler
Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Kabine Türkiye