Barış Terkoğlu: Çete liderleri, siyasetçilerin hatırlı konukları oldu

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarla gündeme gelen mafya-siyaset tartışmalarını köşesine taşıdı.

Barış Terkoğlu: Çete liderleri, siyasetçilerin hatırlı konukları oldu

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarla gündeme gelen mafya-siyaset tartışmalarını köşesine taşıdı.

90'lı yıllarda mafya ile mücadeleden örnekler veren Terkoğlu, bugün devlet içinde mafya ile mücadele edenlerin elinin güçsüzleştirildiğini ifade etti.

''Yolsuzlukla, hukuksuzlukla, zorbalıkla yoğrulmuş her düzende olduğu gibi; mafya, sistemi yaratanların avuçlarının içinde bitti'' diye yazan Terkoğlu, ''Din, iman, vatan, millet gibi değerler; “iyi mafya” ve “kötü mafya” diye sınıflandıranların ağzında, çete rejiminin örtüsü oldu'' ifadelerini kullandı.

Terkoğlu'nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

''Türk siyasetinin bir klasiği. Bir elin düzelttiğini öbür el bozdu. Devletin içinde mafyayla mücadele edenler güçsüzleştirildi. Organize suç örgütü liderleri, gençliğin rol modeli haline geldi. “Makbul çete liderleri”, siyasetçilerin birlikte fotoğraf çektirdiği hatırlı konuk oldu. Okul önlerine yeniden torbacılar indi.

Gazetelerin, televizyonların önünde; mafyayı himaye eden politikacıları eleştiren gazeteciler, çete hizmetiyle dövüldü. İşadamları, birbirleriyle yaşadıkları sorunun çözümünü, mahkemelerin yerine, yeniden mafya toplantılarında aramaya başladı. Islak ve karanlık toprakta biten mantarlar gibi...

Yolsuzlukla, hukuksuzlukla, zorbalıkla yoğrulmuş her düzende olduğu gibi; mafya, sistemi yaratanların avuçlarının içinde bitti. Din, iman, vatan, millet gibi değerler; “iyi mafya” ve “kötü mafya” diye sınıflandıranların ağzında, çete rejiminin örtüsü oldu.

“Yok” diyen bakanlara, “görmedim” diyen liderlere inanmayın. Dün, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Mehmet Ağar bile, kendisini savunurken, “Bugün mafya buraya giremiyorsa, bizim burada olmamızdandır” diyerek, bir marinanın kapısına kadar dayanmış mafyanın yaygınlığını itiraf ediyor.

Anlattığım gibi, 90’lar diyorsak, mafya diyorsak, çete düzeni diyorsak yaşadıklarımızdan öğrendiğimiz bir şey var: Ya devletin mafyayı bitirecek kadar gücü yok ya da bugün devleti yönetenler bazı mafya gruplarının yaşamasına izin veriyor. Her iki cevap da birbirinden beter!

İktidardan beslenenlerin kendi mafya yavrularını sevdiği, yuvadan uçanı ise sattığı düzendeyiz. Madem çok istiyorsunuz. Öyleyse bırakın polis görevini yapsın!''

Etiketler
Barış Terkoğlu Mafya Sedat Peker Suç örgütü