Ayasofya imamını 'Başkomutan Erdoğan' tweeti de kurtaramadı!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın, imamlık görevi son buldu. Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndü.

Ayasofya imamını 'Başkomutan Erdoğan' tweeti de kurtaramadı!

Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, imamlık görevini bıraktı. Boynukalın'ın kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı ileri sürüldü.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla siyasete soyunduğu iddia edilen Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndü.

Boynukalın, Twitter hesabı üzerinden 'Başkomutan Erdoğan' etiketiyle paylaşımda bulunmuştu.

Ayasofya imamını 'Başkomutan Erdoğan' tweeti de kurtaramadı! - Resim : 1

AÇIKLAMALARI AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATMIŞTI

Boynukalın, görevine atanmasının ardından siyaset ve ekonomiye dair söylemleriyle gündeme gelmişti.

“Anayasa'da İslam olsun”, “Kur'an-ı Kerim aileyi yönetim hakkını erkeğe vermiştir” açıklamaları tepki çeken Boynukalın, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması sonrası, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" paylaşımında bulunmuştu.

Öte yandan Boynukalın, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile de bir tartışma yaşamıştı. Özlem Zengin’in “Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik madye propagandasıdır" sözlerini, “Bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” diyerek eleştirmesine karşın Boynukalın, Kur'an'ın yönetim hakkını erkeğe verdiğini belirterek, "Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması" demişti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek de Boynukalın'a ilişkin olarak, "Ayasofya'nın kültürümüz ve tarihimizde ayrı bir önemi var. Burada görev yapanların birleştirici ve kaynaştırıcı olması, söylediğine ve söyleyeceğine daha fazla dikkat etmesi gerekir" yorumunu yapmıştı.

Boynukalın’a en son iktidar partisinin bir diğer grup başkanvekili Bülent Turan’dan “Sayın Mehmet Boynukalın, Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil,kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim” şeklinde bir uyarı gelmişti.


Etiketler
Marmara Üniversitesi Üniversite