Yüzlerce öğrenci, Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan ve tutuklananlar için Kadıköy'de eylem

Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınan ve tutuklananlar için Kadıköy'de destek eylemi düzenleniyor.

Yüzlerce öğrenci, Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan ve tutuklananlar için Kadıköy'de eylem

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanması sonrası ocak ayında başlayan protestolar sürüyor.

Boğaziçi Dayanışması'nın çağrısıyla yüzlerce öğrenci, gözaltına alınan arkadaşlarına destek olmak amacıyla Kadıköy Rıhtım'da toplandı.

Sosyal medyada yapılan çağrılar sonucunda bugün saat 13:00'da Kadıköy'de toplananlar, protestolar sırasında gözaltına alınan ve tutuklananlar için bir destek eylemi düzenliyor. Kalabalık, sık sık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı.

Dün, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için gittiği Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alınıp serbest bırakılan Ayşe Beliz İnce, burada yaptığı konuşmada "Arkadaşlarımızın hepsini alana kadar, muhatabımızla göz göze gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Kadıköy Boğaziçi Üniversitesi Gözaltı