Bitcoin nedir, nasıl alınır?

Bitcoin almak için kripto para borsaları içerisinde işlem yapılması gerekmektedir. Bitcoin en çok tercih edilmekte olan, en geniş hacimli kripto para olmasının yanı sıra aynı zamanda sanal madencilik yöntemleriyle de elde edilmekte olan bir dijital para olarak bilinmektedir.

Bitcoin nedir, nasıl alınır?

Bitcoin almak için kripto para borsaları içerisinde işlem yapılması gerekmektedir. Bitcoin en çok tercih edilmekte olan, en geniş hacimli kripto para olmasının yanı sıra aynı zamanda sanal madencilik yöntemleriyle de elde edilmekte olan bir dijital para olarak bilinmektedir.

Bitcoin satın alma işlemleri borsadan yapıldığı gibi herhangi bir ücret ödemeden sana madencilik üzerinden blok zincirlerin kırılması ve kripto çözümlemelerin yapılmasıyla da Bitcoin ödül olarak elde edilebilmektedir.

Bitcoin piyasası çok fazla talep gördükten sonra güncel olarak kripto paralar ile ilgili çalışmalar yapılmaya başlanmış ve yeni çıkmış olan kripto paralar ise alt coin olarak adlandırılmaktadır. Fakat alt coin olarak bilinen alternatif para birimleri Bitcoin değerinin üzerine çıkamamış olması da Bitcoin değerlerinin en önemli dijital para sahası olmaya devam ettiğini göstermektedir.

Kripto para olarak bilinen sanal para dünyası ülkeler çapında henüz yasal düzlemde kullanılmasa da hemen herkes tarafından yatırım amacıyla tercih edilmektedir. Bu nedenle ülkeler bazında kurumsal bir kullanım aşamasına geçilmediği bilinmektedir. Yalnızca bazı ülkelerde deneme bazlı Bitcoin ile maaş ödemeleri yapılmaktadır.

Bitcoin satın alma ya da Bitcoin kazanma işlemleri aktif olarak hala devam etmekte olan işlemler olduğu için piyasa içerisinde net bir değer bulunmamaktadır. Bu nedenle de ülkeler Bitcoin üzerinden yapacakları ödemeler konusunda henüz istedikleri güveni elde edememiş olmalarından kaynaklı örnek uygulamaların sonrasında güncel adımların gelmesi beklenmektedir.

Bitcoin Satın Alma İşlemleri Nerelerden Yapılır?

Bitcoin satın alma işlemlerinin yapıldığı yerler öncelikli olarak kripto para borsaları olarak bilinmektedir. Kripto para işlemlerinin yapıldığı, alım satım süreçlerinin tamamlandığı bu borsa siteleri üzerinden hesap açarak gerekli işlemler sürdürülebilmektedir.

Bitcoin satın almak için Bitcoinin işlem gördüğü borsaların tercih edilmesi gerekmektedir. Her sanal para borsasında tüm kripto paralar yer almamaktadır. Bu nedenle öncelikli olarak Bitcoin satışının yapıldığı borsaların öğrenilmesi gerekmektedir.

Bitcoin borsalarından herhangi birisi üzerinden üyelik oluşturulması ve bu üyeliklerin kimlik bilgileri ile doğrulanması sonrasında Bitcoin satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkün olmaktadır.

Bitcoin satın alma işlemleri için aynı zamanda hesapta yeterli miktarda nakit para bulunması gerekmektedir. Nakit para tutarları ise USD cinsinden olmaması halinde işlem yapılması mümkün olmayacağı durumlarda öncelikle para cinslerinin dönüştürülmesi önemli bir adımdır.

Bitcoin satın alma süreçleri öncesinde kimlik doğrulama işlemlerinin T.C kimlik numarası ve beraberinde kimlik belgesinin önü ve arkasının fotoğrafları ile yapılması gerekmektedir. Bu şekilde yapılmayan işlemlerde üyelik kaydı oluşturulmamakta ve bu nedenle işlem yapılması da mümkün olmamaktadır.

Bitcoin satın alma işlemlerinin iki kullanıcı tarafından yapılan karşılıklı anlaşmalar sonucunda transfer şeklinde olması de mümkündür. Bunun için ortak kullanıcısı olan sistemler tercih edilebildiği gibi QR kod cüzdanı olarak bilinen kağıt cüzdan alternatifleri de kullanılabilmektedir.

Bitcoin Güncel Piyasa Değerleri Nasıldır?

Bitcoin güncel piyasa değerleri anlık değişimler göstermekte olup sabit bir değer üzerinde ilerlememektedir. Genel olarak yükselme eğiliminde olan Bitcoin değeri 1 trilyon tutarına kadar ulaşmıştır.

Bitcoin değerleri üzerinde oluşan değişimler bazen aşağı yönde eğilim gösterse de çok kısa zamanlı bu eğilimin uzun vadede sürekli kar sağlayan bir durumda olduğu bilinmektedir. Bu nedenle yatırımcısına en çok kazandıran kripto para birimleri arasında yer almaktadır.

Bitcoin güncel piyasa değeri, ülkelerin ve büyük çaplı yatırımcıların söylemlerine bağlı olarak da değişiklik göstermektedir. Özellikle dünya ekonomi devi olarak bilinen ülkeler tarafından yapılmakta olan Bitcoin hamleleri kısa vadede önemli sıçrayışlar olmasının nedenleri arasında gösterilmektedir.

Bitcoin piyasası aynı zamanda bir sanal maden piyasası da olduğu için sınırlı sayıda Bitcoin olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Sınırlı sayıda olan bu Bitcoinlerin uzun vadede toplanmasının tamamlanması durumunda da güncel piyasa değerlerinde beklenmedik değişiklikler söz konusu olabilmektedir.

Bitcoin satın alam ya da kripto çözümlemeleri ile Bitcoin kazanma adımları da Bitcoin güncel piyasa değerlerini belirlemekte olan faktörler arasında gösterilmektedir. Bu nedenle her çözümleme ile birlikte dünya değerlerinde bir değişim meydana gelmekte olup değerin durgunlaştığı dönemlerde ise çok fazla işlem hareketinin olmadığı anlaşılmaktadır.

Bitcoin Cüzdan Türleri Nelerdir?

Bitcoin cüzdan türleri güvenlik özelliklerine ve yazılım özelliklerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Hangi cüzdan türünün kullanılacağı kişilerin tercihlerine ve varlık miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Masaüstü cüzdanlar, internet alt yapısı ile çalışmakta olup bilgisayar üzerinden kullanılmakta olan cüzdanlar olarak bilinmektedir. Güvenlik düzeyi çok yüksek olmamakla beraber oldukça iyi düzeydedir.

Mobil cüzdanlar ise sürekli kontrol sağlamak isteyenler için uygun cüzdanlardır. Mobil cihazların bulunduğu her yerde kullanılması mümkün olurken bunun yanı sıra internet alt yapısıyla da kolaylıkla kullanılabilmektedir.

Online olan cüzdan türleri ise bir merkez tarafından kontrolü sağlanan cüzdanlar olarak bilinmektedir. Merkez tarafından yönetiliyor olması hem bir sorunla karşılaşıldığında muhatap bulunmasını kolay kılmakta olup kullanıcılar için de merkezi yönetim bakımından risk oluşturabilmektedir.

Donanım cüzdanlar ise Bitcoin saklama açısından en güvenli olan cüzdan türleri arasında gösterilmektedir. Herhangi bir internet alt yapısı ya da merkezi kullanım bulunmadığı için doğrudan kişi kendi varlığının kontrolünü kendisi yapabilmektedir.

Kağıt cüzdan olarak bilinen cüzdanlar ise QR kod ile kullanılmaktadır. Hem göndericilerin hem de alıcıların belirli QR kodlara sahip olmaları sayesinde transfer işlemleri de kolaylıkla yapılabilmektedir. Fakat bu QR kodların güvenli bir biçimde saklanması önemlidir. Aksi durumda üçüncü kişilerin eline geçen QR kodlar nedeniyle varlıkların kullanım riski bulunmaktadır.

Bitcoin cüzdanları içerisinden seçim yapılırken kişilerin kendi kullanım kolaylıklarını göz önünde bulundurarak seçim yapmaları önerilmektedir. Transfer işlemlerini çok sık yapmakta olanlar için daha kolay transfer işlemi yapılan cüzdanlar avantaj sağlarken yüksek miktarlarda Bitcoini güvenli bir biçimde saklamak isteyenlerin ise donanım cüzdanı tercih etmeleri daha işlevsel olmaktadır.

Bitcoin cüzdan tercihleri yapılırken öncelikle küçük miktarlarda Bitcoin yatırarak sürecin incelenmesi gerekmektedir. İşlem güvenliği konusunda emin olunması durumunda da mevcut varlıkların tümünün aynı cüzdan içerisinde toplanması daha güvenilir bir yol olarak önerilmektedir.

Bitcoin Alım Satım İşlemlerinin Yapılabildiği Borsalar Hangileridir?
Bitcoin alım satım işlemlerinin yapılabildiği borsalar güncel olarak şu şekilde sıralanmaktadır:

· Bitfinex, ileri düzey güvenlik adımlarının olduğu bir borsadır.

· BitFlyer, soğuk depolama özelliğinin yanı sıra yalnızca gerçek kişilerin işlem yapmasına izin vermektedir.

· BitStamp, denetimli bir borsa olması nedeniyle büyük yatırımcılar tarafından tercih edilebilmektedir.

· BTTC, yalnızca banka havalesinin yapıldığı bir borsa uygulaması olarak bilinmektedir.

· Coinbase, diğer borsalardan farklı olarak kasa özelliği bulunmaktadır. Bu sayede bir başkasına da kullanım için onay verilebilmektedir.

· GDAX, E-posta hizmeti ve soğuk depolama işlemleri sayesinde işlevsel bir alan olarak kullanılabilmektedir.

· Gemini, Yalnızca Bitcoin değil aynı zamanda Ethereum gibi kripto para birimlerinin de kullanılma olanağı bulunan borsalardır.

· itBit, kimlik doğrulama uygulaması esnasında ikametgah bilgilerinin girilmesi de gerekli olmaktadır.

· Kraken, Bitcoin ve Altcoin kullanımları olanağı bulunan bir sanal para borsası olarak tercih edilmektedir. Şifreleme özellikleri bakımından da oldukça gelişmiştir.

Tüm bu borsalar içerisinde yapılacak işlemlere en uygun olan borsa tercih edilebilmektedir. Her bir borsa için farklı oranlarda komisyon ücreti bulunmakla beraber yalnızca itBit üzerinden ücret tahsil edilmemektedir.

Bitcoin Satın Alma Sürecinin Zorlukları Nelerdir?

Bitcoin satın alma süreçlerinin zorlukları ülkeler içerisinde henüz gerçek para yerine alternatif olarak kullanılmamasından kaynaklanmaktadır. Türkiye bankaları içerisinde henüz Bitcoin alım satım işlemleri yapılamamaktadır. Bu nedenle transfer yapılmak istendiğinde öncelikle Türk Lirasına dönüştürülmesi gerekmektedir.

Bitcoin ödemelerinin kredi kartı üzerinden yapılmasına dair herhangi bir kolaylık bulunmamaktadır. Borsalar üzerinden işlem yaparken çoğunlukla hesap bilgisi verilmesi istenmekte olup kredi kartı kullanımları daha yeni dönemde artış göstermektedir. Kredi kartı kullanımı süreçte kolaylık sağlayabilirken henüz kullanamaz durumda olması nedeniyle yatırımcılar için zorluklara neden olmaktadır.

Bitcoin satın alma süreçlerinde güvenlik açıkları da bulunabilmektedir. Eğer daha önceden kullanılmamış yeni bir borsa sitesi üzerinden alım satım yapılıyorsa işlemlerin güvenilirliği için sertifika ya da denetim bilgilerinin incelenmesi gerekmektedir.

Bitcoin satın alma işlemlerinin bu detaylar dışında güvenli bir biçimde alınabildiği çok fazla borsa da bulunmaktadır. Bu borsalar ile tanışmak için öncelikle küçük miktarlar ile işlem yapılması önerilmektedir.

Bitcoin Üretiminde Hangi Yöntemler Kullanılır?

Bitcoin üretimi yapılırken kullanılmakta olan yöntemler blok zincirlerinin kırılması olarak bilinmektedir. Mevcut bloklar için yapılacak her çözümleme sonucunda bir Bitcoin üretimi gerçekleşmiş olacaktır. Bu nedenle kullanılan yöntemler de bu çözümlemelerine yapılmasına yönelik teknik yöntemler olarak bilinmektedir.

Bitcoin üretimi süreci sanal madencilik olarak adlandırılmaktadır. Tıpkı gerçek madencilik işlemlerinde olduğu gibi kırılan her duvarın ardından değerli bir sanal maden olan Bitcoin çıkmaktadır. Toplanan bu Bitcoinler ise sanal cüzdanlarda saklanarak istenen zaman diliminde nakit paraya çevrilebilmektedir.

Bitcoin toplandıktan sonra ne zaman nakit paraya çevrileceği doğrudan bu çözümlemeleri yapan kişilerin inisiyatifine bırakılmıştır. Henüz Bitcoin üretimi devam ettiği için hala değerinde artış olacağı ön görüldüğü için saklanan Bitcoinlerin uzun vadede önemli oranda kar sağlayacağı bilinmektedir.

Bitcoin üretiminde bulut madencilik yöntemleri de kullanılabilmektedir. Bu yöntem de bir ağ sistemi üzerinden blok kırılarak işlem yapılmasını sağladığı için avantaj sunmakta ve bu sayede yapılacak işlemlerin de daha hızlı ve işlevsel bir biçimde sürdürülmesini sağlamaktadır.

Bitcoin satın alma süreçleri ile ilgili olarak geliştirilmekte olan yeni teknikler de bulunmaktadır. Fakat en çok tercih edilmekte olan sanal madencilik yöntemi kapsamında yapılan işlemlere yönelik donanım desteğinin alınması gerekmektedir.

Sanal madencilik süreci için gerekli olan ekipmanların hazırlanmasının yanı sıra bu ekipmanlar için bir alt yapı sistemi olan gerekli elektrik düzeneğinin de kurulması gerekmektedir. Bu nedenle yapılacak işlemlerde de ne kadar güçlü bir alt yapı bulunuyorsa alınacak sonuçlar da o kadar etkili ve kar sağlayacak düzeyde olmaktadır.

Bitcoin Piyasasından Kar Sağlamanın Yolları Nelerdir?

Bitcoin piyasasından kar sağlamanın yolları değeri düşük olduğu dönemlerde satın alınan coinlerin değerin yükselmesi durumunda yeniden satışa sunulması olarak bilinmektedir. Bu yol ve yöntemler sayesinde hem kısa vadede hem de uzun vadede önemli ölçüde kar oranları elde edilebilmektedir.

Bitcoin piyasasında sağlanmakta olan karlar kişilerin kendilerinin Bitcoin kazanması ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle Bitcoin madenciliğinin yapılması, kar elde etmek için önerilen ilk yöntem olarak bilinmektedir.

Etiketler
Bitcoin