Akif Beki: Dini değerleri vaaz etmek imamları kutsal yapmaz

Karar yazarı Akif Beki, Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı'nın Güldür Güldür Şov'un yayından kaldırılmasını talebini köşesine taşıdı.

Akif Beki: Dini değerleri vaaz etmek imamları kutsal yapmaz

Karar yazarı Akif Beki, Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı'nın Güldür Güldür Şov'un yayından kaldırılmasını talebini hatırlatarak, "İmamlar, Peygamber mesleğinin varisleridir", bu dediği doğru. Ama kutsal olan Hz. Peygamber'dir, imamlar değil. Dini değerler kutsaldır, onları vaaz etmeleri imamları kutsal yapmaz ki!" diye yazdı.

Diyanet görevlisiyle dini bir tutmanın, din adamının yanlışlarının dine mal edilmesiyle sonuçlanabileceğine işaret eden Akif Beki, "Din hizmeti adına hangi imam bunu savunabilir? Hem imamları, vaizleri, müftüleri dinle özdeşleştirip kutsamaya kadar gider bunun sonu. Gidiyor da. Ama her imama, vaize, müftüye de bu ayrıcalık tanınmıyor. Din anlayışına, siyasi tercihine göre kutsalın dokunulmazlığından bazıları yararlandırılırken bazıları yararlandırılmıyor. Hangi din adamına eleştiri ve iğneleme maksadıyla dokunmanın yasaklanıp, hangisine Güldür Güldür'de toplumsal hiciv amacıyla dokunulabileceğine kim karar verecek?" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Bursa Akif Beki Vakıf