Mayıs sonunu tutturamayan Fahrettin Koca yeni bir tarih verdi: Sonbahara kadar...

Bakan Koca 25 Şubat'ta yaptığı açıklama Mayıs sonuna kadar 52,5 milyon kişinin aşılanmasının güvencede olduğunu söylemişti. Bugün ise Koca, Mayıs hedefinin gerçeğe dönüşmediğini anlatan yeni bir tarih verdi.

Mayıs sonunu tutturamayan Fahrettin Koca yeni bir tarih verdi: Sonbahara kadar...

Koca, verdiği Mayıs ayı hedefinden uzaklaşarak 50 milyonluk kısmın aşılanmasının sonbahara kadar yapılmasını hedeflediklerini söyledi. "50 milyonluk kısmın aşısını sonbahardan önce yaparsak, salgın baskı olmaktan çıkacak" diyen Koca'nın söylediğine göre koronavirüs salgınının kabus olmaktan çıkması için bu hedefin tutturulması gerekiyor.

Koca şu ana kadar yapılan aşı miktarını ise 10 milyon doz olarak açıkladı.

"3 ayrı tedarikçi ile görüşüyoruz" dedi şirket adı vermedi

Koca açıklamasının aşı ile ilgili bölümünde "Dünyada kullanımda olan yedi ayrı aşı var. Türkiye büyük bir yarışın olduğu aşı tedariği konusunda en hızlı davranan ülkedir.

Çin'deki üreticiyle 50 milyon dozluk aşı anlaşmasını Kasım ayında yaptık. Siparişin ilk kısmını Aralık sonunda teslim aldık. Toplam 130 milyon doz aşı için iki ayrı üreticiyle anlaştık. Başından beri üç ayrı üreticiyle de görüşüyoruz.

Bugün 10 milyon dozdan fazla aşı uygulandı. Yerli aşıyla ilgili gelişmeleri de düzenli olarak bildiriyorum, çok yakında 5 yerli aşı adayımız daha insan çalışmalarına başlayacak, yakın gelecekte kendi aşılarımızı kullanacağız" diye konuştu.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca