Mehmet Görmez FETÖ'ye yardım eden ismi açıkladı!

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katıldığı bir TV programında FETÖ ile ilgili anılarını anlattı.

Görmez kendisini görmeye gelen FETÖ'cü polislerin kendisine bir video izletmek istediğini ancak kendisinin bunu reddettiğini belirtti. Pensilvanya'yı ziyaret etmediğini belirten Görmez, 15 Temmuz darbe gecesi de MİT'i neden ziyaret ettiğini kısaca açıkladı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ ile ilgili bir anısını anlatan Görmez, kendisine ‘din istismar ediliyor’ diyen bir FETÖ’cü emniyet personelinin bazı gizli videolar izletmek istediği ancak kendisinin bu isteği geri çevirdiğini söyledi.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI YARDIM ETTİ”

Görmez ayrıca bir gazetecinin, ‘Diyanet İşleri’nde FETÖ’cü var mıydı?’ şeklinde sorduğu soruya, FETÖ elebaşı Gülen’i kast ederek, “Kendisi bir diyanet personeli olarak bu prestiji edinmeye çalışıyor. Edirne’de vaizlik sınavına giriyor. Notların üzerinde yapılan tahrifat görülüyor dosyasında. Diyanet İşleri Başkanyardımcısı Yaşar Tunagür, 60 ihtilalinden 65 yılına kadar 7 başkan değişmiştir ama başkanyardımcısı değişmemiştir. Onun yardımıyla Edirne’den alınarak İzmir’e Kestane Pazarı’na götürülüyor” şeklinde yanıt verdi.

PENSİLVANYA’YA GİTTİ Mİ?

Görmez, FETÖ elebaşının Pensilvanya’daki evini ziyaret etmediğini, “Beni hava alanında Ahmet Kurucu(Zaman gazetesi yazarı) çiçeklerle karşıladı. 2008 yılında. O beni görüştürmek için karşıladı. Ben asla itibar etmedim, çiçeği aldım arkadaşlara verdim. Orada iki il müdürümüz var, Kocatepe camisinin imamı var. İzmir İl Müftüsü var hepsi şahittir. Tamamen Diyanet hizmetlerini için gittik” sözleriyle dile getirdi.

15 TEMMUZ’DA NEDEN MİT’E GİTTİ?

Mehmet Görmez 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında neden MİT’i ziyaret ettiğini, “Öncelikle benim bir kul olarak hesabım zorluğum. Bir taraftan DAEŞ bir taraftan Boko Haram olayları yaşandı. Din kisvesine bürünmüş terör örgütleri etrafı kuşatmaya başlayınca elbette böyle zamanlarda Diyanet İşleri Başkanı devletin çeşitli kurumlarıyla görüşmek zorunda. ‘Konya’dan kucağında bebekle bir yıllık gelin DAEŞ’e neden katılır’ ben bunşarı MİT Müsteşarı’na sormak zorundayım. Dolayısıyla bu süreçlerde biz bir araya geldik. İlk gidişim değildi. Kendisinin de Diyanet’i ziyareti oldu” ifadeleriyle açıkladı.

Etiketler
Mehmet Görmez FETÖ