İnsan Hakları Derneği'nden Süleyman Soylu'ya 'canı çıkasıca dernek' cevabı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İnsan Hakları Derneği denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi?” dedi. Dernekten Soylu'ya cevap geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Gara’da 13 vatandaşımızın PKK tarafından öldürülmesiyle ilgili konuştu.

Devletin kaçırılan kişiler için en başından beri çaba harcadığını söyleyen Soylu, aksi yöndeki iddiaların gerçek olmadığını ifade etti.

Öldürülen 13 kişinin hava operasyonunda ölmediğini kanıtlamak için hepsinin fotoğraflarının çekildiğini, cenazelerin ailelere gösterildiğini belirten Soylu, İHD’yi hedef aldı.

İHD’ye: “Canı çıkasıca dernek”

İHD ile ilgili açıklama yapan Soylu, "1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İnsan Hakları Derneği denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi? Onun peşine takılıyorsunuz." dedi.

İHD'den Süleyman Soylu'nun açıklamalarına cevap geldi. İHD'den yapılan açıklamada "Süleyman Soylu'nun İHD ile ilgili sözleri bizi çok üzdü, biz defalarca çağrı yaptık. Sayın Bakan bize haksızlık yapıyor." denildi.

Etiketler
Gara 13 şehit İnsan hakları Süleyman Soylu