Yönetmen Taika Waikiki'den yeni film: Jojo Rabbit

Thor serisine farklı bir bakış açısı getiren yönetmen Taika Waikiki, sadece kamera arkasında değil oyunculuğuyla gözde bir sinemacı olduğunu Jojo Rabbit adlı film içerisinde gösterebiliyor.

Yönetmen Taika Waikiki'den yeni film: Jojo Rabbit

Thor serisine farklı bir bakış açısı getiren yönetmen Taika Waikiki, sadece kamera arkasında değil oyunculuğuyla gözde bir sinemacı olduğunu Jojo Rabbit adlı film içerisinde gösterebiliyor.

Komediye has farklı bir dil yaratan başarılı sinemacı, hayallerle gerçekleri bir arada tuttuğu bu yapımla da fazlasıyla ilgi görebilecek bir işe imzasını atıyor. Film izle arasında her sinema severin başa koyacağı Jojo Rabbit ile tüm beklentileri karşılayacağını bir kez daha göstermeyi başarıyor. Bu film her zaman ailecek izlenebilecek hem komedi hem de tarihi detayları içeren bir proje olarak adından sözö ettiriyor. İzleyicilerin beğeneceği türdeki bir yapım olarak da adlandırılabiliyor.

Jojo Rabbit adlı film içerisinde İkinci Dünya Savaşı’nda Almanların yenilmesine ramak kaldığı zamanlardan söz ediliyor. Yerli filmleri içerisinde etkili bir yerde bulunan bu yapımda 10 yaşında bir çocuk olan Jojo’nun saf Alman ırkına mensup biri olarak davranması ve Adolf Hitler’i hayali arkadaş olarak edinmesi olarak dikkat çekiyor. Adolf Hitler’i de filmin yönetmeni olan Taika Waikiki’nin canlandırması, bu filmin kendisinde ne kadar ayrı bir yer tuttuğunu gösterebiliyor. Tam anlamıyla kendini Nazi olarak gören Jojo’nun zaman içinde bu düşüncelerden sıyrılmasına neden olacak olaylar dizisini içeren bir film olarak dikkatleri üzerine çekebiliyor.

Taika Waikiki’nin Jojo Rabbit filminde ortaya koyduğu asıl konu Adolf Hitler’i komedi aracına dönüştürmesi olarak söylenebilir. korku filmleri içerisinde komedi unsurları yerinde kullanılsa da bu filmde daha da etkili bir unsur olarak gözlerden kaçmıyor. Aynı zamanda da her yaştan insanın bakış açısının birbirine benzer olduğunu da gösterebiliyor. İnsanların düşüncelerinin her ne kadar tutkulu olsa da değişebileceğini aktaran bir film olarak da görülebiliyor. Aynı zamanda da her ne kadar etki altına alınan bir toplum olsa da özgürlüklerine düşkün olanların vazgeçemediklerini de ifade edebiliyor. Jojo Rabbit, son derecede başarılı bir yapım olarak görülmekte ve Jojo’nun kendi düşüncelerinin değişiminde önemli bir yer tutan bir proje olarak da görülmektedir.

Etiketler
Film Sinema